Pågrepet i drapssak

Fire menn er pågrepet etter drapet av mannen som ble funnet i en bil i Sande.

Død mann funnet i bil.

Kripos bistår politiet med etterforskningsarbeidet.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Mannen ble funnet i en bil som var plassert på en parkeringsplass ved et gatekjøkken på E18 i Sande kommune i Vestfold.

Funnet av politiet

Det var politiet som fant mannen da de undersøkte biler som sto forlatt på parkeringsplassen ved Tollerudgrillen i Sande onsdag.

– Det var egentlig litt tilfeldig at vi fant mannen. Vi skulle kontrollere noen biler som har stått i dette området ved Tollerudgrillen en stund, og som flere har klaget på. Da fant vi mannen død i en bil, sa operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Håkon Grøttland til NRK.no onsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Død mann funnet i bil på rasteplass.

Mannen ble funnet i baksetet på denne bilen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Lette i søppelkasser

Kripos ble raskt koblet inn i etterforskingen fordi politiet så på dødsfallet som mistenkelig. Både taktiske og tekniske etterforskere undersøkte åstedet ved Tollerudgrillen onsdag ettermiddag.

– Vi har sikret oss gjenstander og spor fra stedet. Blant annet har vi gått gjennom en del søppelbeholdere på stedet. Vi har også sikret oss video-opptak fra bensinstasjoner og bomstasjon i nærheten, sier lensmann i Sande, Svein Kristensen.

Politiet har også koblet inn eksperter på utenlandske, kriminelle nettverk i forbindelse med draps-etterforskningen.

Ytre skader

Den foreløpige obduksjonsrapporten av avdøde viser at mannen er påført ytre skader og politiet etterforsker dødsfallet som et drap.

– Av etterforskingsmessige hensyn kan vi ikke gå mer i detalj på hva slags type skader mannen er påført, men vi anser dette som et drap og har utvidet etterforskningen, sier Kristensen.

Mange tips

Lensmannen i Sande sier de har fått inn flere interessante tips i saken.

– Vi har fått flere tips på bevegelsene til denne bilen. Mye tyder på at den kan ha vært i området en stund, og vært noe frem og tilbake, sier Kristensen til NRK.no.

En kvinne har fortalt til VG at hun så bilen allerede søndag, og at en mann da var i ferd med å vaske den innvendig. Bilvinduene skal ha vært dekket til.

– Det så ut som det var hengt håndklær eller noe annet foran vinduene, sier kvinnen.

Politiet i Søndre Buskerud har varslet en pressekonferanse om pågripelsene fredag ettermiddag.