Normal

– Ikke vent til siste liten

Fristen er 30. april, men Skatteetaten fraråder deg å vente helt til denne dagen med å sjekke selvangivelsen din.

Selvangivelsen

PÅMINNELSE: Nærmere 700 000 skatteytere har ikke sjekket selvangivelsen sin ennå. 33 000 av dem bor i Vestfold, opplyser Skatt sør.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

NRK melder i dag, en snau uke før fristen for å levere selvangivelsen går ut, at nærmere 690 000 skattebetalere ikke har åpnet selvangivelsen sin ennå. Skatteetaten oppfordrer nå alle til å gå inn i sjekke tallene sine, slik at alt av fradrag og inntekter blir fanget opp.

Fristen er midnatt 30. april.

Nina Schanke Funnemark med sort genser og kjede.

ENDRINGER: Nina Schanke Funnemark har ansvaret for Skatteetatens virksomhet i Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Hun minner om at du også kan gjøre endringer på den elektroniske selvangivelsen din innen fristen 30. april.

Foto: Skatt sør

– Jeg oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen sin så fort som mulig. Det kan være behov for å sjekke ting noe nærmere, og da har du mulighet til å ta kontakt med oss og be om hjelp, eller å få gode råd på skatteetaten.no, sier regiondirektør i Skatt sør, Nina Schanke Funnemark, til NRK.

Så det er kanskje ikke så lurt å sette seg ned med dette på kvelden 30. april?

– Jeg vil absolutt anbefale alle å gjøre det litt tidligere enn det.

2,7 millioner får igjen på skatten

Skatteetatens foreløpige beregninger viser at 2,7 millioner nordmenn får tilbake over 30. milliarder kroner.

Samtidig ligger det an til at 800 000 nordmenn må betale inn over 16 milliarder kroner i restskatt.

– Jeg oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen sin. Sjekk at du har fått med alt av fradrag og inntekter. Det er noen fradrag som vi ikke får automatisk rapportert, og da er det viktig å legge det inn selv, sier Funnemark.