NRK Meny
Normal

Nytt permitteringsvarsel fra Scanrope

– Det er aldri hyggelig å gi sånne meldinger.

Parker Scanrope

NY RUNDE: Situasjonen er igjen usikker for de ansatte i ScanRope.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Permitteringsvarsel hos ScanRope tidligere i år ble utsatt. Nå får 17 ansatte i ScanRope på nytt varsel om permittering.

– Vi har ordre vi holder på med, men regner ikke med å få nye ordrer før sommerferien, sier Rune Lie, Site Manager på ScanRope.

I første omgang permitteres 17 ansatte fra bedriften. Disse går, ifølge Lie, sannsynligvis ut i permisjon fra begynnelsen av august. Det er også en risiko for at flere blir permittert hvis ikke markedet endrer seg.

Urolige ansatte

De ansatte ble informert på allmøte i dag med ledelsen til stede.

– Det er aldri hyggelig å gi sånne meldinger på et allmøte. Det blir litt stille. Noen er nok redde, men de fleste tror nok at det blir bedre, sier Lie.

Ifølge Lie er det flere eventuelle ordre som skal avgjøres i midten av august.

– Det kan hende det blir nok å gjøre fra september. Det vi kan gjøre er å jobbe for å få inn ordrer og det jobbes det hektisk med. Eierne som var til stede i dag har ikke kjøpt oss for å legge oss ned, de har kjøpt oss for at vi skal være en god bedrift, sier han.

Eierne ble i dag spurt av de ansatte om de burde søke på andre jobber.

– Svaret var at de håpet at de ville bli i bedriften, sier Lie.

Usikker bransje

På grunn av manglende ordrer basert på det økonomiske klimaet i Offshoreindustrien planla ScanRope permitteringer for deler av arbeidsstokken tidligere i år. Permitteringsvarsel ble sendt ut til flere ansatte, men nye oppdrag ga firmaet muligheten til å utsette permitteringene.

Arbeidsstokken hos ScanRope ble sysselsatt fram til ferien.

– Etter drøftinger med fagforeningene, har vi besluttet å sende permitteringsvarsel på ny til en del av våre ansatte. Dette er et tiltak som kan benyttes for opp til 32 uker innen en 18 måneders periode. Dersom situasjonen ikke endrer seg må vi sammen med fagforeningene enes om andre tiltak, sier Lie.

Håper på opptur

Lie håper tiltaket vil hjelpe ScanRope gjennom denne vanskelig perioden og at de ansatte kan komme tilbake på jobb så fort som mulig.

– Vi håper dette vil gjøre oss klare til å ta imot nye ordrer når markedet tar seg opp igjen. Lojaliteten hos våre ansatte og et godt samarbeid med fagforeningene er avgjørende i å finne de beste løsningene, sier han.