Mohammad blir anmeldt

- Det er kvalmende. Stortingsrepresentant reagerer på uttalelsen om at homofile fortjener å dø.

Torbjørn Røe Isaksen

Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen reagerer sterkt.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Reaksjonene er sterke fra flere hold etter at Mohyeldeen Mohammad (24) fra Larvik i et intervju i Klassekampen sier at homofile fortjener å dø.

Les også : Forsvarer drap på homofile

Politianmelder

Leder Karen Pinholt i Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) mener at Mohyldeen Muhammads utsagn i Klassekampen om at alle homofile fortjener å dø, og at dette er noe alle troende muslimer må mene, er fullstendig uakseptable. Derfor har organisasjonen valgt å anmelde ham til politiet for hatefulle og diskriminerende ytringer.

- Homofile muslimer rammes i særlig grad av Muhammads uttalelse, i tillegg til at den rammer alle andre homofile. Vi kan ikke godta at noen mener vi fortjener å dø fordi vi er de vi er.

- Et gufs

Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) fra Telemark reagerte sterkt da han leste Klassekampens intervju med M. Mohammad.

- Dette er et gufs fra de mørkeste avkroker av menneskelig tenkning, et sted hvor enkeltmennesker er underlagt selvutnevnte lovgiveres tolkning av Guds ord, og menneskelivet alltid ligger i makthavernes hender. (.....) M. Mohammad har blitt den islamske radikalismens ansikt i Norge, skriver Røe Isaksen i bloggen sin. .

- Som nynazistene

Røe Isaksen skriver at radikale islamister utgjør et lite mindretall blant muslimer i Norge, men viser til at også nynazistene blant hvithudede nordmenn et et lite mindretall.

- Ytringsfriheten gir en rett til å ytre, men ingen plikt til å godta. Derfor er det helt fint at 3000 muslimer demonstrerer (stort sett fredelig) i Oslos gater. På samme måte må vi reise oss og rope ut vår protest mot uttalelsene som Mohammad kommer med.