Mistet førerkortet for denne ruta

Satt og skrapte vinduet mens han kjørte.

En dårlig skrapet frontrute.

MISTET LAPPEN: Politiet var ikke alene om å mene at mannen hadde altfor dårlig utsyn gjennom denne frontruta.

Foto: Politiet

Flere bilister ringte politiet i Vestfold torsdag etter å ha sett bilen kjøre inn mot Tønsberg sentrum. De mente bilisten umulig kunne se mye gjennom frontruta si.

En politipatrulje stanset bilen.

– De var helt enige i publikums observasjoner, sier politioverbetjent og seksjonsleder for ordensavdelingen hos Tønsberg-politiet, Frank Gran.

Politipatruljen opplyser også at de så at mannen skrapet ruta si mens han kjørte.

Mye is på frontruta.

FØRERKORTBESLAG: Mannen som kjørte denne bilen ble stanset av politiet i Tønsberg sentrum. Han ble fratatt lappen på stedet.

Foto: Politiet

– Effektivitet i hverdagen er veldig bra, men politiet er opptatt av at en skal ikke skal spare inn tid på slike gjøremål mens man kjører. Bilistene skal skrape rutene før de kjører, og det er vesentlig at det er klar sikt alle veier før en begynner å kjøre, sier Gran.

Bla fratatt lappen

Mannens førerkort ble beslaglagt, og han risikerer en bot.

– Det er et krav at man skal kunne se godt alle veier for å kjøre bil. Her har vedkommende ikke overholdt sin plikt til å forsikre seg om at dette var i orden, så førerkortet ble tatt fra han, sier Gran.

Bilisten var ikke enig i at han skulle miste førerkortet sitt. Men fordi politiet ser på dette som et spesielt alvorlig tilfelle, er han anmeldt og en politijurist skal se videre på saken.

– Han samtykket ikke til førerkortbeslaget, og da er det slik at politiet må, innen tre uker, ha rettens kjennelse for å opprettholde det beslaget.