Midgard historiske senter vil bytte navn

– Vi ønsker i alle fall at det nye navnet skal inneholde ordet «viking». Vikingtida er veldig i vinden nå, sier Anne Doksrød, daglig leder ved Midgard historiske senter.

Midgard historisk senter

NYE TIDER: Midgard historiske senter har hatt samme navn i 15 år, men nå skal det endres. Daglig leder Anne Doksrød sier at det nye navnet i alle fall ikke skal inneholde 'Borre'.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

For 15 år siden ble Midgard historisk senter åpnet av dronning Sonja som del av Vestfoldmuseene.

Siden den gang har senteret formidlet kunnskap om vikingtida i Vestfold, men nå vil senteret skifte navn

– Vi er et regionalt senter for vikingtid i Vestfold, og har kommet fram til at navnet Midgard historisk senter ikke forteller nok om det vi driver med. Vi opplever også at navnet blir litt misforstått og brukt feil. I det hele tatt passer ikke navnet helt til hvordan vi ser for oss driften vår i framtiden, sier Anne Doksrød, daglig leder ved senteret, til NRK.no.

– Vikingtida er i vinden

Anne Doksrød

HÅPER PÅ STØRRE PUBLIKUM: Senterleder Anne Doksrød vil endre navn på Midgard blant annet for å trekke flere utenlandske besøkende.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Hun ønsker at senteret skal ha et mer vikingklingende navn, altså et navn som har ordet viking i seg.

– Ordet viking er noe som helt klart gir resonans hos folk over hele verden. Ordet bør være med også fordi det forteller ganske tydelig hva vi formidler på senteret – vikingtid. Dessuten ønsker vi at navnet skal inneholde ordet viking fordi vikingtida er veldig i vinden nå, sier Doksrød.

– Her i Vestfold satses det stort på akkurat dette området nå. Vi ønsker å gjøre vår vikingtidsformidling mye mer synlig i hele Vestfold, legger hun til.

Kanskje navnekonkurranse

Ledelsen ved senteret har allerede diskutert mulige nye navn.

– Vi har lyst til å høre hva publikum synes om navn som Midgard vikingsenter eller Midgard senter for vikingtid i Vestfold. Vi ønsker i alle fall å beholde navnet Midgard, og er også inne på at det skal hete noe med Vestfold. Senere utlyser vi kanskje en navnekonkurranse blant publikum, men i førsteomgang vil vi finne ut om dette er noe som engasjerer folk, sier Doksrød.

Hun vil også endre navn på Midgard i håp om å øke besøkstallet.

– Ordet «viking» kan trekke flere besøkende fra utlandet.