NRK Meny
Normal

Mener styret bør gå

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, har mistet all tillit til det sittende styret i LHK. – Nå må de rydde opp og gå, sier han.

Rune Høiseth

ROTETE ØKONOMI: Ordfører i Larvik, Rune Høiseth forventer at det sittende styret rydder opp i økonomien.

Foto: Philip Hofgaard/NRK

I høst ble det kjent av Larvik håndballklubb manglet fire millioner kroner. Kommunen trådte hjelpende til og lånte klubben pengene i november. Nå har det kommet fram at klubben mangler ytterligere fem millioner kroner.

Har ingen tillit til styret

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, er enig i at det har vært mye rot i økonomien i håndballklubben. Men han forsvarer kommunens lån til LHK.

– LHK er en merkevare, et fyrtårn og en ambassadør for byen vår. Men da vi ga lånet i november, ble vi forespeilet at det ville løse klubbens økonomiske problemer. Jeg håper virkelig ikke at det som er kommet frem nå, at klubben trenger ytterligere fem milliioner, var kjent for styreleder den gangen. For da er vi ført bak lyset, sier Høiseth.

Torsdag hadde Idretts- og kulturkomtiteen et møte med styret i LHK som klart og tydelig fikk passet sitt påskrevet.

– Tilliten til styret er tynnslitt. Nå forventer vi at de rydder opp i dette rotet, og at de deretter tar ansvar og at styremedlemmene stiller sine plasser til disposisjon, sier ordføreren.

Han er klar på at det er uaktuelt å låne klubben mer penger nå. Men han håper at det finnes håp for klubben likevel.

Hvis klubben går konkurs, mister kommunen de fire millionene LHK skylder.

– Sløsing med felleskapets penger

Tidligere idrettsleder i Larvik Turn Jan Helge Holm Johansen mener kommunens lån uten pant til LHK er sløsing med felleskapets penger.

– Det er ikke en måte å bruke felleskapets penger på, mener tidligere sportslig leder i Larvik Turn, Jan Helge Holm Johansen.

– Dette her er tross alt en bedrift og det er jo et økonomisk rot fra ende til annen. Det går ikke an å sløse med pengene på denne måten. Det er helt uhørt, fortsetter han.

Han syns det er vanskelig å se hva slags betydning LHK har som merkevarebygger for byen.

Han argumenterer med at Larvik nå er dårligst i klassen når det gjelder tilflytting.

At 500-700 mennesker kommer for å se hjemmekampene og at det går en reklame med håndballspillerene på TV i ny og ne har ingen betydning, tror han.

– Det som skaper interesse for Larvik, er det arbeidsmaurene rundt omkring i Larvik gjør hver eneste dag, ikke om LHK har en kamp nå og da.