NRK Meny
Normal

Måtte i retten etter eget bryllup

Tiltalt for å ha spyttet en politimann i ansiktet.

Nordre Vestfold Tingrett.

FRIKJENT: En mann i 20-årene måtte møte i Nordre Vestfold tingrett etter sitt eget bryllup.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Det endte med krangling da en mann i 20-årene feiret sitt eget bryllup i Horten i fjor sommer.

I retten forklarte tiltalte at han i løpet av festen ble svært beruset, og etter hvert husker svært lite av hva som skjedde.

Aktor la ned påstand om 15 dagers betinget fengsel da saken ble behandlet i Nordre Vestfold tingrett.

Mannen, som er bosatt i Oslo, forklarte at han ikke selv husker å ha spyttet på politimannen, men erkjente skyld på bakgrunn av hva han har blitt fortalt i ettertid.

Siktet på svigerfaren

Det skal ha vært ampert da politiet kom til festen. Et vitne på stedet forklarte at tiltalte hadde blitt slått flere ganger i ansiktet av sin egen svigerfar.

Han skal først ha spyttet mot svigerfaren mens politipatruljen på stedet holdt ham fast. Da den ene politimannen slapp taket for å bevege seg mot svigerfaren, spyttet mannen igjen.

Politimannen har forklart at han ble truffet i ansiktet, men at det ikke er mulig å si noe sikkert om hvem spyttingen var rettet mot denne gangen.

Den tiltalte mannen mener han ikke spyttet for å hindre politimennene i sitt arbeid, men at han trolig forsøkte å treffe svigerfaren igjen.

Frikjent

Retten mener det ikke kan bevises at tiltalte prøvde å treffe politiet da han spyttet. Han skal ikke ha vært aggressiv mot patruljen og mannens verbale aggresjon var ikke rettet direkte mot politiet.

På bakgrunn av dette frikjente Nordre Vestfold tingrett mannen for å ha hindret politimennene i sin tjeneste.