Hopp til innhold

Matforgiftet etter tapasmiddag

Fire gjester ble syke etter å ha besøkt tapasrestauraten Baku i Tønsberg.

Sommermat

Fire gjester ble syke etter tapasmiddag.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

I etterkant sjekket Mattilsynet restauranten, og avdekket en rekke kritikkverdige forhold på restaurantens kjøkken.

- Kritisk og uten styring

- De var uten styring på endel kritiske punkter på et kjøkken. Det var dårlige kjøleforhold og det var utført dårlig oppvask. Når du skal ha et kjøkken som det skal produseres så mye mat på, da skal du både ha god orden, god plass, og gode produksjonsforhold, sier Nilsen.

Marit Nilsen i Mattilsynet kan ikke fastslå hva som førte til at gjestene ble matforgiftet.

- Vi har ikke kommet fram til hva slags bakterie som gjorde at gjestene ble syke, men forholdene på kjøkkenet var av en slik karakter at jeg ikke ser bort i fra at det stemmer, sier Nilsen.

Legger om rutiner

- Nå har de tatt tak i situasjonen. De har utbedra og lagt om rutiner, så nå har vi inntrykk av at de tar tak og prøver å gjøre forholdene bedre.

Restaurant-ledelsen sier til Tønsbergs Blad at forholdene nå er forbedret.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark