NRK Meny
Normal

Sju og et halvt års fengsel for drapsforsøk

Mannen brøt seg inn hos kvinnen og skadet henne for livet.

Politiet gjør undersøkelser på stedet.

DØMT: Krimteknikere fra Kripos undersøkte åstedet i Larvik etter hendelsen i april i år. Mannen som brøt seg inn i boligen, er nå dømt til fengsel.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Det var natt til onsdag 6. april i år at politiet rykket ut til kvinnens leilighet i Larvik. Naboer meldte om bråk fra leiligheten.

Mannen (48) hadde brutt seg inn og var voldelig. Ifølge dommen fra Larvik tingrett slo han henne gjentatte ganger i hodet med et brekkjern og knivstakk henne i halsen.

Kvinnen ble sendt til Sykehuset i Vestfold med omfattende og alvorlige skader. Hun ble fraktet videre til Oslo universitetssykehus Ullevål. Ifølge dommen fra Larvik tingrett hadde skadene vært dødelige om hun ikke hadde fått rask legehjelp.

Kvinnen har hatt flere sykehusopphold i ettertid og er fremdeles påvirket av skadene hun ble påført.

De to kjente hverandre fra før, og hadde vært kjærester i en periode forut for hendelsen.

Må i fengsel

Saken mot mannen gikk i Larvik tingrett forrige uke.

Nå er dommen klar, og han dømmes til sju og et halvt års fengsel for drapsforsøket, innbruddet i kvinnens leilighet, samt for å ha truet kvinnen på livet tidligere i april. Det var Østlands-Posten som først omtalte domfellelsen torsdag.

Mannen må også betale til sammen 340 472 kroner i oppreisning og erstatning til kvinnen. Han har heller ikke lov til å kontakte henne.

Uvisst om dommen ankes

Mannens forsvarer, advokat Truls Eirik Waale, har foreløpig ikke snakket med sin klient om dommen, og det er derfor uvisst om 48-åringen ønsker å anke den. Waale skal møte sin klient fredag.

Mannen har erkjent de faktiske forhold, men han nektet straffskyld da rettssaken startet.

– Han erklærte seg ikke skyldig i henhold til tiltalen. Han mente han ikke hadde drapsforsett da handlingen ble utført, sier Waale til NRK.

Mannen sa seg imidlertid delvis skyldig i trusselen mot kvinnen.

Aktor i saken, Magnar Pedersen, ba om ti års fengsel for 48-åringen. Nå skal han se nærmere på hva retten har lagt vekt på i dommen.

– Vi skal vurdere dette og sende en innstilling til statsadvokaten, som får ta stilling til om dommen skal godtas, sier han til NRK.