NRK Meny
Normal

Langemyhr bekymret for ansatte

Byggmesteren er nå mest opptatt av å forsøke å sørge for at hans medsiktede ansatte kan slippes fri.

Harald Langemyhr

Politiet har siden slutten av forrige uke vært interessert i å få kontakt med den bedragerisiktede byggmesteren. Planen var at han skulle komme hjem søndag, men det gjorde han ikke.

Nå sier politiet at han meldte seg for dem rett før midnatt mandag kveld.

Les også: - Oppga høyere lønn

- Nok må være nok

Triksing med timelister

Fremstilles onsdag

- Harald Langemyhr meldte seg slik han hadde avtalt, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, opplyser Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til NRK.

Langemyhr er siktet for grovt bedrageri og forsøk på bedrageri av Oslo kommune for totalt 28 millioner kroner. Av dette er 17,9 millioner kroner blitt utbetalt.

Bekymret for ansatte

Den bedragerisiktede byggmesteren erkjenner ikke straffskyld. Han blir i dag avhørt av politiet. Advokat Petar Seculic sier til NRK at byggmesteren er mest opptatt av å forsøke å sørge for at hans medsiktede ansatte kan slippes fri.

- Det som er hans største bekymring nå er at de sitter fengslet. Så han vil prioritere å svare på spørsmål som har relevans til deres saker, sier han.

Ansatte i varetekt

Fire ansatte i Langemyhrs firma ble fredag pågrepet, tre av dem ble varetekstfengslet, en ble løslatt. De fire er alle tilknyttet firmaet, og var ansatt på det tidspunktet det dreier seg om.

En 31 år gammel kvinnelig personalkonsulent i Harald Langemyhr AS erkjente ikke straffeskyld under fengslingsmøtet fredag. Hun ble likevel varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud.

En 30 år gammel mann erkjente heller ikke straffskyld. Han ble varetektsfengslet i 2 uker med brev- og besøksforbud.

En 49 år gammel mann er varetektsfengslet i én uke, han erkjenner, som de to andre, heller ikke straffeskyld.

Den fjerde, en 45 år gammel mann, som har ledet prosjektet på Økern, ble fredag ettermiddag løslatt.

Langemyhr selv skal ha vært på ferie i Hellas da siktelsen mot ham og firmaet Byggmester Harald Langemyhr ble kjent.

Les også: Tviler på Langemyhrs Hellas-ferie

- Vil ekskludere han

Byggmesterforbundet i Tønsberg foreslår å ekskludere byggmester Harald Langemyhr AS. Styret har gjennomgått Arbeidstilsynets rapport og de tilsvar som er utarbeidet av Harald Langemyhr AS.

I en pressemelding skriver de at styret på grunnlag av det som har fremkommet i saken vil innstille på eksklusjon av medlemskapet i lokalforeningen.

Eksklusjon avgjøres av medlemmene i Byggmesterforbundet Tønsberg på ekstraordinært medlemsmøte 12. juni.