Lager dataspill via NAV

Ungdom som har falt ut av jobb og skole får i oppdrag å lage dataspill. Via NAV fikk de mulighet til å lære mer om IT-utvikling.

Dataspill

Ungdom rekruttert fra NAV fikk tilbudet om å lære mer om IT-utvikling. Etter to uker intensivkurs om å utvikle dataspill, ble to spill presentert til oppdragsgiveren i dag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi har bare en måte å vise hva vi synes, og det er å ta av hatten.

Dette er ordene som strømmer ut av Skype på datamaskinen. Ordene kom fra Tromsø og ungdommene som hørte på var i Larvik.

Det var gjengen i Larvik som fikk skryt fra det digitale byrået «Benzin Tromsø». Benzin hadde bestilt to dataspill fra ungdommene og disse spillene ble presentert i dag. De var kjempefornøyde med innsatsen til ungdommen.

Skandinavisk prosjekt

Prosjektet kunnskapstrening-IT er et prosjekt som går over hele Skandinavia. Ungdom som har falt ut av jobb eller skole har nå igjennom NAV fått mulighet til å følge et opplæringsprogram fra universitetet i Stockholm. I dette prosjektet skal de lære mer om IT-utvikling.

Eskil Domben

Eskil Domben i Global Learning Larvik jobber med prosjektet kunnskapstrening-IT. Han sier at ungdommenes neste utfordring er å utvikle en app.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi tar utgangspunkt i styrker og kompetanser hos deltakerne. Det sier faglig leder i Global Learning Larvik, Eskil Domben. Han jobber med prosjektet kunnskapstrening-IT og forteller at ungdommen hadde to intense uker med opplæring fra universitetet i Stockholm, der de lærte å utvikle dataspill.

Og den intense undervisningen så ut til å være effektiv, da både Benzin Tromsø og avdelingsleder i NAV Larvik, Hilde Haugum, var strålende fornøyde med resultatet.

– Jeg er kjempeimponert. Det er læring for oss, læring for dem som har deltatt og for alle rundt, sier Haugum.

Har du lyst til å prøve et av spillene ungdommene presenterte i dag, kan du gjøre det her.

Louis Moland Sundby er en av dem som har vært med på å utvikle et av nettspillene som nå har blitt levert til oppdragsgiveren Benzin i Tromsø. For han har det vært en lærerik opplevelse.

– Jeg har virkelig lært mye av det å samarbeide med andre og å jobbe i et team for å lage et nytt produkt, sier han.