Kokken er oppvokst på Sørlandet, og har alltid vært glad i å fiske.
Han mener man ikke bør trekke flere makrell enn man har tenkt til å spise i løpet av én dag, og anbefaler å ha med kjøleelementer på fisketur slik at fisken kan oppbevares kaldt så fort den er fanget.
Selv sløyer han alltid fisken umiddelbart.
– Da smaker den best når den kommer på bordet.
Makrell kan tilberedes på mange måter. Kristiansen anbefaler varmrøyking.
Dette trenger du
- Makrell (minst én liten fisk per person)
- Dill, sukker, salt og pepper
- Nykål
- Rømme
Fremgangsmåte
Bruk en kniv for å lage små snitt i skinnet på fisken.
Ha litt salt og sukker på fisken, og fyll gjerne med dill.
For å kunne røyke fisk, trenger du en varm beholder. Kristiansen bruker en liten røykeovn som går på rødsprit. Det viktigste er å finne noe som tåler varme og kan lukkes.
Det er vanlig å bruke hickory-flis til røyking av fisk, men mange typer treverk kan fungere.
Når fisken og flisen er lagt i beholderen må du regne med å røyke i rundt 20 minutter. Fisken er ferdig når beinet slipper kjøttet.
Som tilbehør anbefaler Kristiansen agurksalat, nykål og rømme. Makrell kan også servers med poteter.