NRK Meny
Normal

«Nasjonalparken – fra soloppgang til solnedgang»

18 timers seiling – fra soloppgang til solnedgang, er blitt et to timer langt program som snart kan sees på nett-tv og på NRK2. Få en smakebit på programmet nå.

En liten smakebit på hva det kommende tv-programmet inneholder.

Dykker med kamera

Dykkerne hadde med seg kameraer under vann, på den måten får du se nasjonalparken, både over vann og under vann i programmet.

Foto: Mikkel Stokke

18 timers seiling – fra soloppgang til solnedgang, forskere og historikere om bord, dykkere med kameraer under vann og en kjøkkensjef på dekk. Det var rammen da NRK i juni gjorde opptak i Færder nasjonalpark.

Les også:

Skjærgårdstjenesten i farta

Skjærgårdstjenesten var med å utvikle programmet.

Foto: NRK

Resultatet ble det to timer lange tv-programmet «Nasjonalparken- fra soloppgang til solnedgang». Programmet kan du se på NRK nett-tv og på NRK 2 i løpet av september. Programmet tar seeren med på en opplevelsesrik rundreise i Norges mest urbane nasjonalpark, både over og under vann.

Sakte-tv på en ny måte

John-André Samuelsen

John-André Samuelsen hadde ideen til programmet, og sammen med Fylkesmannen og Skjærgårdstjenesten er nå et to timers program om nasjonalparken snart klart.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

I samarbeid med Skjærgårdstjenesten og Fylkesmannen utviklet programskaper John-André Samuelsen ideen om å lage et tv-program fra nasjonalparken.

– Tanken var å lage «sakte-tv» på en ny måte – opplevelse, « feel-good» stemning og læring i samme pakke, forteller Samuelsen.

Underveis møter vi fagfolk på øyene. Historikere forteller om bosettinga i gamle dager. Vi blir med dykkere under vann og opplever livet i tareskogen der nede og vi møter beitedyra på øyene som er viktig for kulturlandskapet i nasjonalparken.

Resultatet er et sakte-tv program med «feel-good» stemning og fantastiske naturbilder fra nasjonalparken som strekker seg fra Tønsberg til Færder fyr.

«Nasjonalparken – fra soloppgang til solnedgang» kommer i NRKs programspiller (nett-tv) og på NRK 2 i løpet av september.

Les også:

Tareskog - Færder Nasjonalpark
Foto: Mikkel Stokke
Jonas Nåvik, kjøkkensjef på Engø gård, lagde mat ombord

Jonas Nåvik, kjøkkensjef på Engø gård, lagde mat om bord.

Foto: NRK
Mange kameraer ombord gir seeren en unik opplevelse av nasjonalparken

Mange kameraer ombord gir seeren en unik opplevelse av nasjonalparken.

Foto: NRK