Kleveland valgt inn i sentralstyret

Leder av Vestfold Senterparti, Kathrine Kleveland fra Holmestrand, er valgt inn på fast plass i sentralstyret i Senterpartiet.

Kathrine Kleveland, Senterpartiet

Leder av Vestfold Senterparti, Kathrine Kleveland, kan bli fast medlem av sentralstyret i Senterpartiet.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Senterpartiet var mandag samlet på Lillestrøm til ekstraordinært landsmøte. En helt ny ledelse i partiet skal velges. Ikke uventet ble Trygve Slagsvold Vedum klappet inn som ny partileder tidligere i ettermiddag.

Borten Moe eller Tvinnereim?

Det store spørsmålet var hvem landsmøte ville velge som 1. nestleder. Både Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim hadde meldt sitt kandidatur og valgkomiteen var delt i synet på hvem av dem som burde velges som 1. nestleder. Da stemmesedlene var talt opp var det Borten Moe som gikk av med seieren.

Les også:

Kleveland avhengig av Borten Moe

Kathrine Kleveland var innstilt på fast plass i sentralstyret, dersom Borten Moe ble valgt til 1. nestleder. Dersom Tvinnereim ble valgt til 1. nestleder, var Kleveland innstilt på 3. varaplass.

Da det ble klart at landsmøtet valgte Ola Borten Moe som 1. nestleder, fulgte landsmøte resten av innstillinga til valgkomiteen. Styremedlemmene ble valgt ved akklamasjon og Kathrine Kleveland ble dermed valgt inn på fast plass i sentralstyret i Senterpartiet.