NRK Meny
Normal

– Vi har bedt bedriften rydde opp

To ansatte ved en byggeplass i Tønsberg arbeidet usikret mange meter over bakken. Entreprenøren Veidekke har bortvist de to fra byggeplassen.

Usikra arbeidere

Her ser vi to menn gå usikret ut på utsiden av sikkerhetsgjerdet og ut på kanten den høye bygningen.

Foto: Privat

Bilder tatt fra byggeplassen i Tønsberg viser at to menn går usikret ut på kanten av en anslagsvis 10 meter høy bygning.

– Vi har i ettermiddag vist bort de personene som har brutt våre sikkerhetsregler, fra vår byggeplass i Tønsberg. Vi aksepterer ikke slike brudd, sier distriktsleder i Veidekke Entreprenør Telemark/Vestfold, Lars N. Hjertås, som har sett bildene NRK har fått tak i.

Onsdag skal Veidekke ha et møte med ledelsen i selskapet hvor disse personene arbeider.

– Vil vi bestemme oss for eventuelle ytterligere tiltak. Vi vurderer å avslutte kontrakten med selskapet, sier Hjertås.

Arbeidstilsynet ser alvorlig på saken

– Vi har tatt det opp med bedriften, og bedt dem om å rydde opp. Vi ser veldig alvorlig på saken, sier Finn Zachariassen senioringeniør i Arbeidstilsynet.

Også Zachariassen har sett bildene.

– Taket er gjerdet inn, men disse to mennene går over og ut på en kant som er altfor høyt over bakken. Det skal ikke være høyde i det hele tatt, det er helt meningsløst det som skjer der, mener han.

Kurser i sikkerhet

Nils-Jørgen Danielsen er prosjektleder i Veidekke, entreprenørselskapet bak byggeprosjektet. Han synes saken er trist.

– Vi har mye fokus på sikkerhet og kurser personell som skal på våre byggeplasser nøye. Når slike avvik oppstår er det veldig trist, sier Danielsen.

Han understreker at det er svært viktig for dem at alle ansatte følger sikkerhetsinstrukser og sikrer seg godt på byggeplassen.