Triksene er gode, hoppene er høye og trampolinen er importert

Disse gutta tar triks i verdensklasse.

TRAMPOLINEGUTTA

IKKE BARE TRAMPOLINE: Guttene driver også med andre aktiviteter. Blant annet parkour og splashdiving. Her tar hele gjengen baklengs salto på bakken.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

I en bakhage på Nøtterøy har det samlet seg en guttegjeng fra hele landet. Hagen er stor, og ligner en helt vanlig hage. Det samme gjør den store trampolinen som står der. Den ser helt vanlig ut. Men for å kunne utføre de vanskelige triksene gutta øver på, krever det bedre fjæringer, en annen duk og en større diameter på trampolinen.

Den er derfor spesiallaget, og får gutta til å komme høyere opp i lufta.

– Han skal nå prøve dobbel baklengs med trippel skru. Det vil si tre rotasjoner, samtidig som han går bakover, forklarer Thomas Øhren.

Triksene er imponerende, hoppene er høye og trampolinen er cirka en meter større enn hva man får kjøpt i Norge. Guttegjengen har samlet seg på Nøtterøy for noe som de har valgt å kalle Midnorth meetup.

Hjemme hos William Löfvendahl, en av gutta, har de vært i fire dager og holdt på med det de synes er moro.

TRAMPOLINEGUTTA

GJENGEN: I løpet av årene har guttene blitt svært gode venner på grunn av trampolinehoppingen.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Vi har hørt at veldig mange av den eldre garden sier at barn og ungdom nå til dags er for «daffe», og bare sitter foran dataen. Vi gjør det motsatte, sier Øhren.

Han forteller også at de også holder på med dette som et alternativ til for eksempel rus.

– Vi syns det virker som et mye bedre alternativ enn å for eksempel drive gatelangs.

– Vi synes det er gøy å utfordre oss selv

Det hele startet med at Thomas begynte på turn og ble trener for to av de andre gutta. Han forteller at de allerede har holdt på i seks-syv år og trener mange timer hver dag. Flere av gutta har bakgrunn fra idrett, og en av gutta bruker trampolinehoppingen som en del av sin skitrening.

– Vi ser mye på YouTube-videoer, og alle triksene vi gjør er selvlærte. Men vi har brukt lang tid på å tørre, forteller Thomas.

TRAMPOLINEGUTTA

KREVER TRENING: Flere av guttene trener mange timer hver dag for å klare alt fra doble til firedoble saltoer. Det er ikke å legge skjul på at det er stor fare for skader.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Det som startet med enkle saltoer til rygg, har nå blitt til doble og triple saltoer. Et par av gutta har også begynte å teste triks med firedoble saltoer. I løpet av årene som har gått har triksene blitt vanskeligere og kontrollen blitt bedre.

– Utfordring er god motivasjon.

Lite miljø i Norge

Man skal ikke langt før man kan konkurrere i trampoline. Over grensa til Sverige, finner man plutselig et større miljø for idretten.

Trampolinemiljøet i Norge er lite, og guttene håper trampolinehopping kan bli mer utbredt også her i landet.

For å vise frem triksene, som er i verdensklasse, filmer de og legger ut på egne YouTube-kanaler og Instagram. Kanskje kan det være med på å spre hoppeglede.

Disse gutta liker å holde seg aktive med blant annet parkour, splashdiving og på trampolina.

SE VIDEO: Se noen av triksene her.