NRK Meny
Normal

Hvem har gjort dette?

Busskuret ved Bakkenteigen på Borre er innredet med lenestol, bokhylle og teppe.

Innredet busskur ved Bakkenteigen
Foto: Instagram/Punkerune

Bildet dukket opp på Instagram, med emneknaggen NRKVestfold. Vi trodde først det var fotografen som hadde gjort det. Punkerune heter han på Instagram, og skrev at han endelig hadde innredet leiligheten sin og at han syns det var blitt så fint. Men da vi ringte avkreftet han raskt.

– Jeg bare kjørte forbi og tenkte at det var et morsomt påfunn. Også tok jeg bildet, sier Rune Askim, alias Punkerune.

Kreativt

Vi fortsetter jakten og ringer Høgskolen i Buskerud og Vestfold på Bakkenteigen.

Den hyggelige damen i resepsjonen ler og forteller at hun la merke til det da hun kjørte til jobben tirsdag morgen, men at hun ikke vet hvem som står bak. Så setter hun oss videre til sikkerhetsansvarlig ved høgskolen, Jarle Steen-Hansen.

Og det var rette mann. For han vet hvem som står bak. Denne uka er det fadderuke på Høgskolen for alle nye studenter.

– Vi har så kreative studenter, og det er studentsamfunnet som har gjort dette, sier Steen-Hansen.

Festivalmoro

Kristina Veiby jobber i studentsamfunnet og forteller at busskuret ble innredet i mandag kveld. Onsdag starter studentsamfunnets studiestartfestival på Høgskolen i Buskerud og Vestfold på Bakkenteigen.

Studiestartfestivalen på Bakkenteigen
Foto: Skjermdump fra Facebook

– Vi hadde bare lyst til å gjøre noe litt annerledes. Busskuret er en slags forlengelse av det vi har gjort med festivalområdet vårt.

I hageområdet ved hovedinngangen har studentsamfunnet gjort klart til festival. De har hentet møbler rundt om i området, ting folk har gitt bort. Der står sofaer og stoler og bord, klare til fire dagers festival.

– Vi håper det kommer studenter fra hele Høgskolen, ikke bare her i Vestfold. De som skal gå i Buskerud er også invitert og vi har gjort klar teltplass til dem på vårt campus, sier Veiby.

Både Vestfold Kollektivtrafikk og Statens vegvesen har gitt tillatelse til busskurinnredningen, som blir stående til søndag 16. august.