Hører du sirenen, må du stoppe vanningen

Vær oppmerksom hvis du hører en utrykningsbil i sommer.

Vannspreder i hage

VÆR OPPMERKSOM: Andebu kommune ber innbyggerne om å stoppe vanning i hagen umiddelbart hvis man hører brannsirener.

Foto: Bjørn Anders Sørlie / NRK

Andebu er blant flere kommuner som ber alle om å stoppe vanning umiddelbart ved brannutrykning.

– Årsaken til dette er for å sikre at det er nok vann til brannmannskapet ved en brann, sier daglig leder i Vestfold vann, Tanja Breyholtz.

– Brannvesenet varsler alltid kommunens vaktpersoner hvis det skulle begynne å brenne et sted, og det vil da være kommunens jobb å sikre at det er tilstrekkelig med vann til brannvesenets arbeid, sier Breyholtz.

Viktig oppfordring

At all vanning skal stoppes ved brann, er opplyst på nettsidene til Vestfold vann, men det er likevel ikke sikkert at alle følger dette. De oppfordrer derfor alle til å følge godt med på hva som skjer i området.

– Vi har alltid ute en oppfordring til beboere og folk om at hvis du ser eller hører at det er en brann i nærheten, er det positivt om de kan bidra til å redusere vanningen, tilføyer Breyholtz.

Vær oppmerksom

Andebu kommune har også informert om dette på sine hjemmesider. Sjefingeniør på teknisk i Andebu, Jan Agnar Stålerød, mener at informasjon om dette, ikke skal være noe problem.

– Siden det er så små områder, er det bare lyden av en utrykningsbil som kan høres over hele området, så bare det vil gjøre folk oppmerksomme. Vi har heller ingen sms-varsling som vi kanskje burde hatt for å varsle folk om brann, sier Stålerød.

Han oppfordrer folk til å overholde vannrestriksjonene siden de har en begrenset mengde med vann.