NRK Meny
Normal

Her kjøres det veldig fort

Det kjøres fort på Raveien i Sandefjord der det er veiarbeid. Nå har politiet reagert etter at Statens vegvesen og entreprenøren ba om kontroll.

Mange av dem som passerer Petter Høgvig kjører fort - veldig fort i forhold til fartsgrensen og forholdene på stedet. Høgvig viser NRK hvor han jobber.

VIDEO: Politiet kommer til å være ofte på plass og ha kontroller på Raveien i Sandefjord i tiden fremover.

To bilførere - begge menn i begynnelsen av 30-årene og begynnelsen av 40-årene fra Sandefjord - kjørte i henholdsvis 72 og 66 km/t i 40-sonen ved Fevang tirsdag.

I tillegg ble det skrevet ut 16 forenklede forelegg for fartsovertredelser på strekningen.

Flere kontroller kommer

Distriktsleder Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet (UP) sier de kommer til å fortsette med kontroller, både fartskontroller og andre kontroller.

– Det er helt nødvendig for å kontrollere denne strekningen, ikke minst etter at vi har sett resultatet av kontroller, sier Syvertsen.

– Det er ikke bare det at det kjøres for fort, det er mange som kjører for fort på denne strekningen, sier Syvertsen.

Veien er innsnevret på stedet. Det arbeider mange mennesker med å utbedre veibanen og å bygge gang og sykkelvei. Store anleggsmaskiner og store lastebiler arbeider både på og tett inntil veien, som er åpen for vanlig trafikk.

– Mange føler de sparer tid

– Det vi har erfart så langt, er at mange av dem som kjører på Raveien gjør det fordi de føler at de sparer tid i forhold til å stå i noen mindre køer på E18. Og når man vet at dette er en vei, som i likhet med E18 jobbes på for å utbedre og gjøres mer trafikksikker, så overrasker det meg at det rett og slett går på helsa løs for dem som jobber der, sier Syvertsen.

Raveien i Sandefjord

Politiet er på kontroll ved Raveien i Sandefjord.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Jobber noen cm fra bilene

En av de mange som jobber langs Raveien i Sandefjord, er Petter Høgvik.

Petter Høgvik på jobb

Petter Høgvik sier mange biler kjører veldig fort og nær både han selv og andre som har sitt arbeid lengst veien.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Trafikken går til tider tett der han jobber, og ofte er det ikke mer enn noen centimeter mellom der han jobber og bilene. Mange av dem kjører fort - veldig fort i forhold til fartsgrensen og forholdene på stedet.

– Jeg er glad de har satt ned farta til 40 km/t her, men det ser ut til at mange ikke respekterer det i det hele tatt, sier Høgvik.

Han forteller om flere episoder der det var veldig nær en alvorlig ulykke.

– Jeg vet hvordan det er å jobbe på veiarbeidsområder der det er trafikk. Jeg passer på kjøre forsiktig i disse områdene spesielt når jeg selv er ute og kjører, sier Petter Høgvik.

Han innrømmer at han, som mange andre, nok kan komme noe over fartsgrensen enkelte ganger, men absolutt ikke i veiarbeidsområder, presiserer han.