NRK Meny
Normal

Hedrer Karl Erik Bøhn

Både Larvik og Györ benytter anledningen til å hedre sin tidligere trener når lagene møtes fredag.

Karl Erik Bøhn

Både Larvik og Györ benytter fredagens kamp i Mesterligaen til å hedre sin tidligere trener Karl Erik Bøhn.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Tidligere Larvik-trener Karl Erik Bøhn døde natt til søndag og i kveld møtes to av klubbene han trente i Mesterligaen.

Larvik håndballklubb har planlagt en minnemarkering under kveldens oppgjør mot Györ.

Bøhn trente begge klubber i løpet av sine siste leveår. Både i Norge og Ungarn har håndballmiljøet vært i sorg siden den populære treneren måtte gi tapt for kreften.

– Først og fremst så blir det noen gode minneord til Karl Erik og ett minutts stillhet. Og så vil både spillere, ledere og alle i dugnadsgjengen til klubben stille med sørgebånd, sier klubbdirektør i Larvik, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, og legger til:

– Györ de spiller i svarte sørgedrakter og kreftforeningen er til stede og har en innsamlingsaksjon.

Les også: Karl Erik Bøhn begraves tirsdag

Tett samarbeid

De to klubbene har samarbeidet tett rundt denne markeringen, og direktøren syntes engasjementet til ungarerne er formidabelt.

Daglig leder i Larvik, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Bruun Hansen tror de har funnet en verdig måte å hedre Karl Erik Bøhn på.

Foto: Anette Stensholt / NRK

– Både klubben og deres supportere har vært og gjort markeringer tidligere i dag, og skal være med i hallen også. Det forteller nok veldig mye om Karl Eriks posisjon og hva han, på relativt kort tid, greide å bygge opp i ungarsk håndball. Både i Györ og ikke minst rundt landslaget hvor han sørget for en etterlengtet medalje, sier Bruun Hansen.

– Mange av spillerne som skal i aksjon har blitt trent av Bøhn. Hvordan kommer dette til å påvirke kampen?

– Nå skjermer vi spillerne fra noe av minneseremonien, nettopp fordi vi vet det er en emosjonell sak for spillerne. Samtidig så er de profesjonelle, og det er håndballkamp det handler om i dag. Det er en viktig kamp i Mesterligaen, og det er spillerne klar over.

– Vi har i tillegg fått hjelp av en av Karl Eriks aller beste kamerater, som etter de høytidelig minnebitene, skal si noen ord om hvordan Karl Erik ville at vi skulle ha fokus når det nærmer seg kampstart, sier Bruun Hansen.

– Hvordan har spillerne opplevd dette?

– Jeg tror vi har funnet en god måte å markere dette på, samtidig som vi har sørget for at spillergruppa har et fokus inn mot det å vinne håndballkampen. Jeg tror det blir en god og verdig måte å gjøre dette på i arenaen, avslutter Bruun Hansen.