NRK Meny
Normal

Revolverfunn i Sandefjord

Politiet i Vestfold har gjort funn av en revolver i boligen til den 63 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med skytingen i Sandefjord 14. januar.

Politiet undersøker 63-åringens leilighet

Politiet har funnet et våpen under ransakingen av leiligheten til den 63 år gamle mannen som er siktet for å ha skutt to menn og en kvinne i Sandefjord 14. januar.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Siktede ble avhørt på nytt torsdag kveld og konfrontert med funnet av våpenet. Han fastholder sine tidligere forklaringer og nekter fortsatt straffskyld, skriver politiet i en pressemelding.

Våpenet ble funnet ved ransaking av siktedes bolig, og ifølge politiet er det gjort undersøkelser som knytter våpenet til skyteepisoden i Badeparken i Sandefjord.

Saken fortsetter under bildet.

Åstedet i Sandefjord

Politiet sperret av parken i Sandefjord sentrum der to menn og kvinne ble skutt.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Tre personer skutt ved Badeparken

Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt fikk fredag 14. januar klokken 10.45 melding om at tre personer var skutt i Badeparken i Sandefjord.

Én kvinne og to menn ble funnet med alvorlige skuddskader ved Badeparken.

Kvinnen ble skutt i hodet og brystet, og ble lagt i koma. Kvinnens tilstand er fortsatt livstruende, men stabil.

Hennes ektemann pådro seg en punktert lunge og et brukket ribben, og hans kamerat ble skutt i ryggen. De er utenfor livsfare.

Saken fortsetter under videoen.

Video Tre personer skutt i Sandefjord

De fornærmede i skyteepisoden ble fraktet bort i ambulanse. Samtidig lette alt tilgjengelig politimannskap etter gjerningmannen.

63 år gammel mann siktet

Badeparken i Sandefjord ligger ved en populær park midt i byen. Rett ved Park Hotell og Hjertnes kulturhus. Det er også kjent som et samlingssted for et belastet miljø.

Politiet satte inn alt tilgjengelig personell i jakten på gjerningsmannen, og sent samme kveld ble en 63 år gammel mann pågrepet i sin bolig.

Han har status som siktet etter skyteepisoden, og ble den 17. januar varetektsfengslet i fire uker.

Mannen har hele tiden hevdet at han er uskyldig, og stiller seg uforstående til siktelsen. Hans kone har gitt mannen alibi på tidspunktet for skytingen.

Det var ved et søk i den siktedes bolig, politiet har funnet et våpen som de etter undersøkelser mener kan knyttes til skyteepisoden.