NRK Meny
Normal

Gir ut "gatenære stemmer"

Inspirasjonen til cd-en er hentet fra ”Plata fra gata” i Oslo.

Gatenære stemmer - Kirkens bymisjon

Musiker Linda Kvam, Odd Gunnar Almén og Per Jahnsen, virksomhetsleder i Kirkens Bymisjon.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Kirkens Bymisjon i Vestfold gir i disse dager ut en dobbelt-cd med tekst og musikk fra folk med tilknytning til kafeen Møtestedet.

Målet med prosjektet "Gatenære stemmer" er å realisere musikalske ressurser hos mennesker med tung rusmisbrukererfaring, og at positive opplevelser i trygge rammer skal ha en rehabiliterende effekt.

Inspirert av "Plata"

Cd-en er et møte med en mangfoldig gruppe av mennesker, forteller Per Jahnsen, virksomhetsleder i Kirkens Bymisjon.

– Deltakerne er mennesker med gatenære erfaringer. Det er mange som har erfaringer med tøffe motbakker i livet og her blir vi invitert inn i noe av det landskapet disse menneskene har levd i og lever i, sier Jahnsen.

Inspirasjonen til cd-en er hentet fra ”Plata fra gata” i Oslo. Musiker Linda Kvam, som jobber som miljøarbeider hos Kirkens Bymisjon, er også med på prosjektet.

– Dette er kjempegøy. Det har vært et privilegium å få jobbe med dette prosjektet, samtale om musikk og snappe opp de som har noe hjertet, sier Kvam som selv har to cd-utgivelser bak seg.

– En lang vei

Kvam forteller at mange av menneskene som bruker kafeen Møtestedet er kulturinteresserte og har forsøkt seg litt på å skrive både tekst og musikk.

– Det har vært gøy å jobbe med dette. Nivået er kjempehøyt, både på tekst og musikk, men også på framføringa. Dette er profesjonelt, sier Kvam.

Odd Gunnar Almén er en av dem som har bidratt til prosjektet. Almén står bak fem av sporene på cd-en. I tillegg har han tatt bilder som brukes i plateomslaget.

– Det har vært en lang vei, men resultatet er helt unikt og kjempeflott, sier Almén.

Prosjektet startet for tre og et halvt år siden og har betydd mye for deltakerne.

– Jeg har vært heldig. Det har betydd mye å få være med på prosessen med å lage musikk, sier Almén.

Releasekonsert

Torsdag er det releasekonsert hvor bandet som spiller på cd-en også deltar.