NRK Meny
Normal

Lærer avhørt etter voldsanklager

Det er full splid mellom foreldrene og rektoren ved en skole i Larvik. Foreldrene mener rektor ikke har gjort nok for å fjerne en ansatt de mener er uegnet som lærer.

Barneskolepulter med pennal

TILSYNSSAK: Fylkesmannen har opprettet tilsynssak mot Larvik kommune.

Foto: Frank May / NTB scanpix

En kontaktlærer ved en skole i Larvik ble i forrige uke politianmeldt av foreldrene til en førsteklassing fordi barnet hadde blåmerker etter at læreren skal ha holdt barnet hardt i armene.

Krimsjef Knut Vidar Vittersø bekrefter at de har mottatt anmeldelse for vold mot et barn og avhørt læreren.

– Vi har fått lærerens versjon av det som skjedde. Jeg kan på nåværende tidspunkt verken kommentere hans forklaring eller si noe hva vi kommer til å gjøre videre i saken, sier Vittersø.

– Gjorde sterkt inntrykk

Fungerende leder for samarbeidsutvalget ved den aktuelle skolen sier til NRK at foreldre allerede i forrige skoleår varslet rektor om læreren som nå er politianmeldt. Da var vedkommende kontaktlærer for en fjerdeklasse.

Foreldrene var bekymret fordi de mente klassemiljøet var dårlig. Det var også da mistanke om at læreren straffet elevene fysisk og psykisk. Rektoren ved skolen har for tiden ferie, og henviser til kommunalsjefen for oppvekst i Larvik, Jan-Erik Norder.

– Da vi ble kjent med dette gjorde det sterkt inntrykk på oss, og vi tar tak i denne saken med største alvor, sier Norder. Han sier at det nå jobbes med å komme til bunns i forholdene for å sette i verk de tiltak som er nødvendige.

Opptak avslørte konfrontasjon

Etter at kontaktlæreren ble politianmeldt, la en mor en diktafon i sekken til barnet sitt fordi hun var bekymret for klassemiljøet. Opptaket avslørte at den suspenderte lærerens kollega konfronterte en seksåring med anmeldelsen som faren hadde sendt til politiet.

Deler av opptaket ble spilt av for skolens rektor, kommunalsjefen, kommuneadvokaten og virksomhetslederen i kommunen. Det forteller fungerende leder for samarbeidsutvalget ved skolen. Lederen sier også til NRK at begge lærerne nå er tatt ut av undervisningen, men kommunalsjef Jan-Erik Norder vil ikke bekrefte dette siden det er en personalsak.

Nå har Fylkesmannen opprettet tilsynssak mot Larvik kommune som skoleeier.

– Vi sendte tilsynsvarssel herfra 22.september. Nå skal kommunen oversende relevante dokumenter som vi har etterspurt. Deretter vil vi snakke med enkelte av de involverte i saken, sier Bente Hegg Ljøsterød som er rådgiver hos fylkesmannen i Vestfold.