NRK Meny
Normal

Fjordlangs på tur

Dette området er verdt ei bok med turtips, mener Oslofjordens Friluftsråd.

Friluftsguide Ytre Oslofjord vest

Fra forsiden til Friluftsguide Ytre Oslofjord vest.

Foto: Kyrre Hurum, Oslofjordens Friluftsråd

Tidligere i år kom boka Oslofjorden Friluftsguide indre fjord, utgitt av Oslofjordens Friluftsråd (OF). Nå lanseres neste bind som omhandler ytre Oslofjord vest. Den tar for seg Filtvet, Drammensfjorden og Vestfold. Til våren er serien komplett, for da følger boka som omfatter den østlige delen av ytre Oslofjord.

Bøkene lanseres samtidig med at OF fyller 75 år.

- Reduserer blodtrykket

- Denne boka er folkehelseoppbygging i ordets aller beste betydning! Det sa Kari Fangel fra OF da Filtvet, Drammensfjorden og kystlinja i Vestfold ble presentert mellom to permer torsdag. Og hun fortsatte:

- Norge bruker 750 millioner kroner på blodtrykksnedsettende medisiner. Gå heller en tur, så kan man redusere denne mengden med medisiner!

Video nsps_upload_2008_12_4_15_15_28_2727.jpg

Se video: Dette er gode tips!

Mest nedbygget

Ifølge OF er Oslofjorden Europas mest nedbygde fjord, i den forstand at det er bygget hus, hytter, naust og bryggeanlegg i stor skala langs kystlinja.

- Samtidig er Oslofjorden Norges mest brukte rekreasjonsområde, friluftslivet er i oppsving og dette gir dessuten kortreiste opplevelser, sa Kyrre Hurum fra OF om bakgrunnen for utgivelsene av friluftsguidene.

Vital jubilant

- Denne boka er et tegn på at vi har med en vital 75-åring å gjøre, sa Werner Olsen fra Fylkesmannen i Vestfold da boka ble lansert. Han er enig i beskrivelsene om at mye er bygget ned, men la samtidig vekt på at det fortsatt er mange fine områder tilgjengelig.

- Og dere tar vare på arvesølvet med slike utgivelser!

- Dette er ei bok for folk flest, sier Kyrre Hurum: Fjordlangs på tur