Fire nye ladestasjoner for elbil i Vestfold

Nå blir det flere muligheter for å lade elbilen i Holmestrand og Sandefjord.

El-bil

Arkivfoto.

Foto: Joel Saget / AFP/Scanpix

23 millioner kroner har via Transnova gått til nye ladestasjoner flere plasser i landet, skriver abc nyheter.

Statoil Fuel & Retail AS er selskapet som har fått godkjent flest søknader. 14 av de 40 nye kunngjorte ladestasjonene vil være å finne på Statoil-stasjoner.

Flest på Vestlandet

I Holmestrand blir det ladestasjoner å finne på Statoil Fuel & Retail AS og på Grelland 1, på nye E 18. I Sandefjord blir det nye stasjoner på BilLader AS og Brygga 11.

Hordaland er det fylket som i denne omgang har fått flest nye ladestasjoner. De har fått innvilget midler til å sette opp 7 nye stasjoner.

Elbilforeningen peker her på den kommende ladestasjonen på Danmarksplass i Bergen som nevneverdig. Der skal det settes opp 14 ladepunkter hvor 25 elbiler skal kunne hurtiglade samtidig.

– Dette blir landets største hurtigladestasjon, og er banebrytende både i Norge og verdenssammenheng, sier Snorre Sletvold, fagsjef i Elbilforeningen i en pressemelding.

Skal dekke alle modeller

Ladestasjonene skal som hovedregel kunne lade alle elbilmodeller for å få innvilgning fra Transnova. Unntaket er ifølge elbilforeningen at rimelige ladestasjoner med enkeltstandard kan støttes med inntil 50.000 kroner.

BilLader AS i Sandefjord er en av dem, og Miljøstiftelsen Bellona har fått en på uspesifisert plass i tillegg til Hafjell resort AS i Øyer.