Drepte sønnen, faren og samboer

38-åring drepte sin 14 år gamle sønn, sin egen far (79) og det som antas å være hans egen samboer. Så tok han sitt eget liv. 

Drap Vestfold 18. november
Foto: Stener Kalberg

Gjerningsmannen hadde kontakt med en slektning på mobiltelefon rett før han tok sitt eget liv. Politiet har avhørt slektningen og denne personen har gitt etterforskerne verdifull informasjon. Mer konkret om hva som ble sagt i samtalen, vil politiet ikke si noe om.

Politiet bekrefter at den 38 år gamle mannen drepte sin 79 år gamle far og en kvinne i Sandefjord. Kvinnen antas å være gjerningsmannens samboer, men endelig identitet er ikke fastslått.

Drap Vestfold 18. november
Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

Deretter reiste gjerningsmannen til Nøtterøy der han knivstakk og drepte sin egen sønn (14) og skadet sønnens mor, som gjerningsmannen tidligere var gift med, og hennes samboer (34).

Døde etter kuttskader

14-åringen ble funnet livløs utenfor hjemmet sitt på Nøtterøy og ble umiddelbart sendt til sykehus.

- Vi opererte ham, men desverre var det ikke mulig å redde ham, sier vakthavende kirurg Espen Møller Hanssen til VG Nett.

14-åringens mor (39) og hennes samboer (34) ligger alvorlig skadet på Sykehuset i Vestfold. Tilstanden til de to skadede skal lørdag kveld være stabil. 

- Politiet legger til grunn at vi står overfor en familietragedie, sier politimester Benedicte Bjørnland.  

Bevæpnet med  hagle

Drap Nøtterøy 18. november
Foto: Jan Gulliksen / NRK

Politiet fikk meldingen om knivstikkingen klokka 12. Gjerningsmannen hadde da forlatt boligen på Nøtterøy.

Fornærmede på Nøtterøy ga en beskrivelse av kjøretøyet, og politiet satte opp kontrollposter. Blant annet ble Kanalbrua mellom Nøtterøy og Tønsberg stengt.

Kort tid etter fikk politiet melding om at en mann, bevæpnet med hagle, hadde forskanset seg på en bensinstasjon i Andebu.

Basert på opplysninger fra de fornærmede på Nøtterøy og opplysningene fra bensinstasjonen, ble politiet tidlig klar over at det dreide seg om samme gjerningsmann. 

Politiet mottok også opplysninger om at to personer var funnet drept i Sandefjord. Det er ikke klart når dette skjedde.

- Skjøt vilt 

Mannen rettet haglen mot personer som befant seg inne på bensinstasjonen og han avfyrte flere skudd uten at noen ble fysisk skadet.

Våpendrama i Vestfold.
Foto: GJERSØE, PEDER / SCANPIX

- Det første han gjorde da kom inn var å avfyre et skudd i veggen med hagle, mens  han sto rett ved siden av en kunde. Han ga uttrykk for at det var et ran. Kunden og den kvinnelige ekspeditøren kom seg ut, men han avfyrte minst et skudd til der inne, forteller Svein Askjem til Dagbladet.no.

Askjem er slektning av bensinstasjonens innehaver og kom til for å hjelpe den ansatte på bensinstasjonen.

- De to fikk sitt livs sjokk, han skjøt jo vilt rundt seg, sier Askjem til Dagbladet.no.

Skjøt seg selv

Etter en stund forlot gjerningsmannen bensinstasjonen i bil, tett fulgt av politiet. Noen minutter etter stoppet han i Andebu sentrum og gikk ut av bilen.

Drap Vestfold 18. november
Foto: Stener Kalberg

Politiet forsøkte å forhandle med mannen, uten at dette lyktes. Politiet løsnet skudd på stedet, og traff gjerningsmannen to ganger i benet, uten at skuddene var dødelige. Gjerningsmannen tok livet av seg selv, på stedet.

Gjerningsmannen er ikke en kjenning av politiet.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet, og saken skal etterforskes. Allerede lørdag kveld startet avhørene av politiets personell, opplyser politiet.  

Kripos kommer til Tønsberg lørdag kveld, for å bistå med etterforskningen.