NRK Meny
Normal

Dømt til 13 års fengsel for drap

Den 43 år gamle mannen som var tiltalt for å ha kvalt sin fraseparerte kone 3. august i fjor, er i Larvik tingrett dømt til 13 års fengsel.

Kvinne funnet død

Kvinnen ble funnet i vannet utenfor Larvik havn etter at hennes tidligere ektefelle selv hadde meldt seg for politiet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Det var i august i fjor at kvinnen ble funnet livløs i vannet ved Larvik havn, etter at tiltalte selv hadde kontaktet politiet.

43-åringen tilsto først drapet, men senere har han endret forklaring til at han fant henne død i kjelleren med en strøm- eller datakabel rundt halsen. I sin siste politiforklaring hevdet han også at han hadde sagt at han hadde drept kvinnen for å skåne barna.

Politiet har imidlertid undersøkt kjelleren, og ikke funnet spor som kan støtte hans forklaring.

«Retten legger tiltaltes første forklaringer til grunn, og har funnet bevist ut over rimelig og fornuftig tvil at tiltalte kvalte sin kone med hendene slik at hun døde», heter det i dommen fra Larvik tingrett.

Les også:

Anker ikke

– Han var forberedt på at det mest sannsynlig ville bli en straff i den størrelsesordenen, sier mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, til NRK.no. Han opplyser også at dommen ikke vil bli anket.

Mannen var også tiltalt for å ha mishandlet tre av de fire barna sine i en årrekke, men 43-åringen nektet straffskyld også for dette.

Larvik tingrett fant imidlertid mannen skyldig i mishandling. I tillegg til fengselsstraff, er han derfor dømt til å betale 726 315 kroner i oppreisning og erstatning til barna.

Les også: