Dømt for trusler og vold mot kona

En mann fra Telemark er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel for blant annet å ha truet med å drepe kona, flere ganger.

Tønsberg tingrett.
Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Den 46 år gamle mannen var hjemme i leilighet i Tønsberg, og var beruset da kona kom hjem en ettermiddag i september i fjor.

Ifølge dommen var han sint fordi han snart skulle sone en annen dom påfølgende mandag, en dom som også handlet om blant annet vold og trusler mot kona.

Han mente det var hennes skyld at han skulle i fengsel og startet kvelden med å true henne på livet, og si at hun skulle dø. Deretter tvang han henne til å ta mange reseptbelagte tabletter og skrive en lapp der hun måtte si at hun skulle ta sitt eget liv.

Ville tenne på huset

Kvinnen klarte å få det til å se ut som om hun hadde tatt tablettene og la seg så til for å sovne inn på sengen. Men etter en stund merket hun at det luktet brent i huset. Da tok hun ikke lenger sjansen på å late som om hun sov og gikk inn til mannen for å se hva som skjedde.

Da hadde den dømte mannen prøvd å tenne på en lysbryter, i tillegg hadde han prøvd å starte en brann ved den enste utgangen kvinnen hadde fra soverommet. Retten ser det som skjerpende at hele episoden varte i mer enn fem timer i kvinnens eget hjem, og at hun var så redd at hun hadde en kniv under puta for å beskytte seg mot 46-åringen.

Nå må mannen sone for begge dommene og tilbringe 14 måneder i fengsel, han må også betale saksomkostninger.