NRK Meny
Normal

Sender direkte fra to Vestfoldbyer

Befinner du deg i Stavern eller Larvik på nasjonaldagen? Da kan det hende du blir en del av NRKs store direktesending.

17 mai

DIREKTESENDT FOLKEFEST: Innbyggere i Stavern og Larvik får besøk av NRK på 17. mai.

Reporteren som har fått det ærefulle oppdraget er Mette Stensholt Schau. Utrustet med bunad, en mikrofon og hjelp fra en kameramann er hun klar for å rapportere direkte fra Stavern og Larvik.

– Dette blir en veldig spennende sending, det kan jeg love, sier hun kort tid før den store dagen.

Mange spennende historier

17. mai markeres som alltid med direktesendt TV på NRK1 fra hele Norge. Fra klokka 07:50 til 14:00 kan du bli med på en rundreise fra øst til vest og nord til sør.

Mette Stensholt Schau

17. MAI-REPORTER: Mette Stensholt Schau har fått det ærefulle oppdraget i år.

Foto: Per Foss / NRK

– Det er så mange spennende historier som du kan få med deg i år, blant annet er det en øy i Nord-Norge hvor det kun er én elev som går på skole der, og denne eleven forlater øya i år, så dette blir siste gang det arrangeres et tog der, forteller Stensholt Schau.

Selv skal hun være på plass og vise frem Bøkeskogen i Larvik klokka ni.

– Den er så vakker og grønn nå og strutter forhåpentligvis mot den blå himmelen, vi har valgt dette stedet for å sette stemningen og vise hvor vi er, sier hun.

Barnetog i oppoverbakke

NRK sitt Vestfold-team blir værende i Larvik frem til barnetoget er ferdig. Dette toget er kanskje et av Norges mest spesielle barnetog, skal vi tro Stensholt Schau.

– Det går kun i oppoverbakke. Hvis alt går som planlagt så skal vi sende direkte fra barnetoget rundt klokka halv tolv, forteller Stensholt Schau.

Særlig slutten av etappen er tøff, for når du kanskje skulle tro at toppen er nådd så er den ikke det, for den bratteste bakken går helt opp til Bøkeskogen.

– Vi skal sjekke om folk er slitne og svette.

Hørselvern og bunad

Etter feiringen i Larvik suser teamet av gårde til Stavern. Dette er et av sju steder i landet hvor man er pålagt å skyte salutt.

– Derfor har jeg fått beskjed om å ta med hørselvern, så det blir bunad og hørselvern kombinert for meg, sier Mette og ler.

– Hva sier bunadspolitiet til dette?

– Det er nok ikke så veldig populært!

Salutten avfyres nøyaktig klokka 13:00 på Fredriksvern verft. Horten er også ett av stedene hvor det skal skytes salutt.

Send inn ditt bidrag

Det eneste som kan gå galt for TV-teamet denne dagen er hvis mobilnettet blir overbelastet.

– Vi sender via mobilnettet i lufta, så hvis det blir mye forsinkelser så får vi et problem, forklarer Stensholt Schau.

Hun vil også minne om at alle kan bidra til denne sendinga. Har du Instagram kan du ta et bilde med emneknaggen nrk17mai.

– Send gjerne en video. NRK har et mål om at alle i Norge skal vinke til hverandre denne dagen, gjerne med flagget. Og skriv gjerne hvor du sender fra!