NRK Meny
Normal

Debutalbum på Vestfoldscenen

Hege Bålsrød fra Horten spilte i dag på Vestfoldscenen og presenterte smakebiter fra debutalbumet Blikk.

Hege Bålsrød med band

Hege Bålsrød spilte på Vestfoldscenen sammen med musikerne Peter Wemö og Rune Ulset Furberg.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Hun har gitt ut noen album tidligere, men dette er første gang hun gir ut en plate med egne tekster og melodier. På en liten kafé i Oslo slapp hun i går debutalbumet og i dag besøkte Hege Bålsrød Vestfoldscenen med smakebiter fra albumet.

– Det å jobbe med en CD er litt som å være gravid. Så gir man ut albumet og da er det som en baby man lurer på hvordan verden vil ta imot, sier Bålsrød.

Med seg på Vestfoldscenen hadde hun musikerne Rune Ulset Furberg på piano og Peter Wemö på gitar.

(Saken fortsetter under bildet)

Hege Bålsrød med band

Hege Bålsrød har akkurat gitt ut sitt debutalbum som soloartist. På Vestfoldscenen spilte hun sammen med musikerne Peter Wemö (t.v.) og Rune Ulset Furberg.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Salmer

Hege Bålsrød har skrevet tekster og melodier i mange år. Nylig har en sang hun har skrevet som de ti bud blitt oversatt til nordsamisk, i tillegg til at hun har fått en melodi med i den nye salmeboka.

– Jeg har et mål om å kunne leve 50 prosent av musikk. Ikke bare som utøver med egne viser, men også som komponist. Da er salmer viktig for meg. Det å finne melodier til tekster som allerede ligger der.

Egentlig er hun lærer, men jobber en dag i uka som musiker.

– Den dagen bruker jeg godt. Det vet de som prøver å komme innom på en kopp kaffe. Da må det treffe med når jeg tar lunsj, sier Bålsrød.

Lokalt plateslipp på Stallen

Albumet ble presentert for visepublikumet i Oslo i går. I morgen blir det lokalt plateslipp på Stallen i hjembyen Horten. I tillegg jobber Bålsrød for tiden med et duo-prosjekt sammen med Aino Aasland fra Tønsberg.

Dersom du vil spille på Vestfoldscenen så send en e-post på vestfold@nrk.no

Hør Hege Bålsrød fremføre sangen 'En stund' på Vestfoldscenen.