Tostrup Terrasse på Vestfoldscenen

Hortens-gruppa Tostrup Terrasse gjestet Vestfoldscenen i dag. Blant annet spilte de sangen "Raka fant" med tekst og musikk av frontfigur Frank A. Tostrup.

I sommer ga Tostrup Terrasse ut en singel (med B-side ...) og en video. Nå følger de opp med det de kaller en mini-turne, forteller Frank A. Tostrup, frontfigur for Hortens-gruppa.

– Vi er ikke så ofte ute på spillejobber, så med fire jobber nå i desember tillater vi oss å kalle det en mini-turne.

Vært ute ei vinternatt

Tostrup Terrasse er en gjeng med rutinerte musikere som har fortid fra grupper som f.eks. Gråbein, Shirleys Temple, Tåm Box og Revolver. Roger Hannevig spiller sologitar, Roald Villesvik håndterer el-bassen, Kaare J. Holm er gruppas trommis og Tostrup selv synger og spiller gitar.

– Disse gutta har vært ute ei vinternatt før, og det er derfor akkurat de er med i bandet, for at det skal være best mulig, sier vokalisten.

Som engelsk på Hønefoss

Hortens-gutta spiller bare eget materiale når de er ute og spiller live. De er dessuten kjent for at de bare synger på nynorsk. Det er et lyrisk og fint målføre som passer godt til musikken vår, sier låtskriver og komponist Tostrup.

– Det er ikke verre det enn at folk synger på engelsk hvis de er fra Hønefoss.

Tostrup Terrasse kan oppleves på Saxon King i Horten 5. og 6. desember. 2. juledag går turen til Naustet i Åsgårdstrand og 3. juledag spiller de på Big Ben i Tønsberg.

Og den fjerde spillejobben? På Vestfoldscenen!