NRK Meny
Normal

Brakk ankelen på tre steder

Gang- og sykkelstien var så glatt, at Rolf Sundsli brakk ankelen sin flere steder.

Rolf Sundsli2

30-40 METER: Rolf Sundsli skled på Lingelemveien i Sandefjord i forrige uke. Med tre brudd i ankelen, krabbet han 30-40 meter tilbake til boligen sin for å kontakte ambulansen.

Foto: Privat

– Nå må Sandefjord kommune pokker meg ta seg sammen å få strødd den forbanna sykkelstien. Og jeg må få kjøpt meg brodder, sier en forbannet Rolf Sundsli.

Han skulle på jobbkurs, men gåturen fra Åbol til sentrum ble ikke lang. På Lingelemveien knakk han ankelen på tre steder etter et stygt fall på den glatte gang- og sykkelstien i Sandefjord 4. november, melder Sandefjord Blad.

Vanskelig å gjennomføre

Rolf Sundsli

PÅ SYKEHUSET: Foten var så hoven, at det ble umulig å operere den. – Forhåpentligvis får de operert foten på tirsdag, sier Rolf Sundsli, som ligger på sykehuset for øyeblikket.

Foto: Privat

Sundsli krabbet tilbake til boligen sin etter fallet, der han fikk tak i ambulansen. Nå ligger han på sykehuset med beinet høyt hevet, klar til å bli operert.

– De bør strø grus samtidig som de brøyter, for da kunne dette ha vært unngått, mener Sundsli.

Bjørn Bochelie, driftsleder veivedlikehold i Sandefjord kommune, synes at det er beklagelig at Sundsli har falt og skadet seg. Likevel sier han til NRK at det er problematisk å gjennomføre et slikt forslag.

Det er slik at dersom grusen blir strødd ut når det er masse snø, vil grusen tråkkes ned i snøen, og når brøytebilene kommer tilbake igjen, vil den bli kastet rett ut i grøfta igjen.

– Si ifra

Dler Jaf

NÅR DET IKKE SNØR: Veiene skal strøs med enten sand eller salt straks det slutter å snø, sier Dler Jaf, senioringeniør i Statens Vegvesen

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Gang- og sykkelstier blir kategorisert som A- og B-veier, og skal strøs med enten sand eller salt straks det slutter å snø, forteller Dler Jaf, senioringeniør i Statens Vegvesen.

Han har ansvaret for mange av Vestfolds gang- og sykkelstier.

– Ring gjerne til Vegtrafikksentralen, som tar imot alle henvendelsene dersom veien er glatt og ikke strødd. De vil gjerne høre fra publikum og få tilbakemeldinger på dette her.