NRK Meny
Normal

Blogger seg ut av ensomheten

Det var kjærligheten som brakte Rebecca Grefstad fra Finnmark til Vestfold. Uten nettverk kjente hun etter en stund på ensomheten. Etter hvert ble det en blogg, om de store spørsmålene – men også de små gledene.

Rebecca Grefstad.
Foto: Anette D. Stensholt / NRK

For to år siden tok Rebecca Grefstad et vanskelig valg. Hun slapp så å si det hun hadde i hendene hjemme i Finnmark og flyttet til Larvik for å være sammen med kjæresten. Hun hadde ikke bodd lenge i Vestfold-byen før hun begynte å kjenne på ensomheten, skriver Østlandsposten i dag.

– Jeg satt jo stort sett alene hver eneste dag. Kjæresten min jobbet hver eneste dag og hver kveld, som yrkessjåfør. Så det første året var ganske tungt, sier hun til NRK.

23-åringen skryter gjerne av svigerfamilien sin, som har tatt henne imot med åpne armer, men hun savner et større nettverk.

Manglet nettverk

Rebecca var gravid den første tiden hun bodde i Larvik, og svangerskapet var alt annet enn enkelt. Og dermed ble hun sittende mye alene, hun hadde ikke fått bygget seg opp noe nettverk ennå.

– Etter at Nathaniel ble født ble det litt bedre, jeg kom med i en barselgruppe og ble kjent med andre unge jenter i samme situasjon som meg. Så bestemte jeg meg for å skrive en blogg. Jeg ville fortelle om hvordan jeg har det, og si mine meninger om ting som er viktig for meg, forteller Rebecca.

i bloggen «mammatilnathaniel» deler hun vonde opplevelser fra barndommen, og glade minner fra dagene hun har nå.

– Jeg er ikke verdens mest utadvendte person, og jeg opplevde Larvik som en ganske stille by. Men det er blitt bedre, sier hun.

Nå jakter småbarnsmoren etter en jobb eller kanskje en skoleplass. På den måten håper hun å treffe flere mennesker og utvide nettverket sitt.

Hun liker Larvik, og har ingen planer om å flytte tilbake til Finnmark.