– Kvinnefotballen blir ikke tatt på alvor

Styrelederen i FK Ørn Horten er svært misfornøyd med Norges Fotballforbund etter det han mener har vært rot rundt kvalifiseringen til 1. divisjon.

BUL møter Ørn-Horten

DRAMATISK KAMP: Kampen mellom Bossekop (i blått) og Ørn Horten i Finnmarkshallen onsdag 2. november var av den dramatiske sorten. Kampen ble avgjort da Bossekop scoret 3-2-målet på overtid. Ballen var ifølge tv-bilder over dødlinja før ballen ble satt i mål.

Foto: Kenneth Strømsvåg

– Det er en følelse jeg får at "dette er kanskje ikke så viktig". Jeg kan ikke dokumentere at det er fordi det er kvinnefotball, men jeg oppfatter det slik at det ikke helt blir tatt på alvor.

Bakgrunnen for utspillet fra FK Ørn Hortens styreleder Kjetil Ramberg, er det han mener er mangel på inkludering og informasjon i etterkant av trekningen av kvalifikasjonskampene til kvinnenes 1. divisjon.

Trekningen ble gjort 19. oktober, og Bossekop fra Alta skulle møte Hinna fra Stavanger i første kamp. Ørn Horten skulle møte vinneren søndag 30. oktober.

«Det er jo bare jenter»

Bossekop, Hinna og NFF ble enige om at kampen mellom Bossekop og Hinna skulle flyttes til søndag 30. oktober, slik at Bossekop skulle slippe å dra ned til Vestlandet midt i uka. Ifølge Kjetil Ramberg ble Ørn Horten ikke inkludert i denne beslutningen.

Kampdatoene har vært kjent siden i vår.

– Det er uakseptabelt å bare kaste planen uten å involvere alle klubbene, sier Ramberg om saken.

Ørn Hortens kvinnelag 2016

JUBELEN STILNET: Dette lagbildet er tatt etter at Ørn Hortens kvinnelag sikret kvalifisering til 1. divisjon. Men i kvaliken ble Bossekop fra Alta for sterke og vant 3–2.

Foto: Privat

Ramberg får støtte fra nestleder i serieforeningen for kvinner, Richard Jansen.

– Vi som driver med kvinnefotball opplever ofte at "det ikke er så nøye". Når vi kommer nedover i divisjonen er det mye slurv og slendrian. Vi møter ofte den holdningen om at "det er jo bare jenter", sier Jansen, som også er sportslig leder for Stabæks kvinnelag.

Seksjonsleder i kampadministrasjonen i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, avviser kritikken.

– Vi tar absolutt kvinnefotballen på alvor. Vi endra den første datoen nettopp for at to kvinneklubber skulle få et bedre opplegg og bedre tid. Hinna og Bossekop var fornøyd med den tilpasningen vi gjorde. Som planen var, ble det brukt en midtuke til den ene kampen, og denne gangen gikk det utover Ørn Horten, sier Pedersen.

NFF skal imidlertid ta med seg klagene og tilbakemeldingene i planleggingen av neste sesongs kvalifiseringskamper.

Protesterer på flere ting

Etter kampen mot Bossekop, som Ørn Horten tapte 3-2, la de inn protest.

Vinnermålet til Bossekop, som kom på overtid, skulle vært underkjent, ifølge Ørn, fordi ballen var over dødlinja før den ble satt i mål. Ifølge klagen skal linjedommeren ha uttalt at han ikke så om ballen var over linja fordi det sto tilskuere i veien.

Et annet klagepunkt er nettopp det at arrangøren slapp inn for mange folk, som også sto for nærme banen.

– Formålet med protesten er ikke omkamp. Vi har gratulert Bossekop med seieren og opprykket. Dette er en prinsippsak som vi ønsker å få behandlet formelt, sier Ramberg.