– Fleipet om at politiet kom

– Tiltalte virket ikke spesielt overrasket over at politiet kom på døra. Det forklarte politimannen retten om arrestasjonen av 64-åringen som er tiltalt for drapsforsøk på fire personer i Sandefjord.

Politiet undersøker 63-åringens leilighet

Politiet fant et våpen under ransakingen av leiligheten til den 64 år gamle mannen som er tiltalt for drapsforsøk på fire personer i Sandefjord 14. januar 2011.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Det er politiets dag i retten i dag. Politifolkene som var på vakt ved Sandefjord politistasjon formiddagen den 14. januar, da skytedramaet utspant seg i Badeparken, forklarer seg detaljert og sier at de husker hendelsen veldig godt.

Les også: Tiltalt mann (64): – Blir «borte» av og til

Det var to på jobb og en kollega som var innom, som ble med ut. Politimannen som arresterte tiltalte forklarte at ingen var hjemme da de kom. Tiltalte kom hjem sammen med sin kone etter å ha vært i butikken.

Politimannen fortalte tiltalte og kona hans at de var der fordi de hadde fått tips etter skuddene i Badeparken, noe som ekteparet hadde hørt om.

Ekteparet virket ikke spesielt overrasket over at politiet kom på døra. Ekteparet skal ha sagt at de nærmest hadde fleipet om at de snart ville få besøk av politiet, ettersom mannen hadde gått en runde i Badepraken, som vanlig.

Få tilhørere

Denne uka startet straffesaken mot en 64 år gammel mann fra Sandefjord som er tiltalt for overlagt drapsforsøk på fire personer etter et skytedramaet i Badeparken i Sandefjord i januar i år.

Steinar Indselseth

Politiførstebetjent Steinar Indselseth på vakt utenfor rettslokalet i Sandefjord tingrett.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det var ventet stort oppbud under rettsaken. Politiet holder uniformert vakt utenfor rettslokalet. Foruten vakter og politifolk er det nesten ingen tilhørere i salen.

64-åringen erklærte seg ikke straffskylidig da rettssaken startet i Sandefjord tingrett onsdag. Han forklarte at han var hjemme da skuddene ble avfyrt.