– En superprestasjon

Ole Bjørn Plassen fra Sande i Vestfold vant privatcupen i en av verdens tøffeste Superbike-mesterskap forrige helg. Motorsportekspert er imponert.

Ole Bjørn Plassen på podiet i Spania

Som beste privatfører ble det en tur opp på podiet for Ole Bjørn Plassen (t.h) for å sprette champagnen.

Foto: Agusti Nubiola

Plassen er norgesmester i Superbike av året, og i Fim Cev Repsol International championship i Valencia ble han beste privatfører på en sjetteplass. Han var også beste Ducati-fører.

– Det gikk over all forventning. Før vi dro ned så var vi enige om at topp 15 var bra, og topp 10 var utrolig bra. Og ingen hadde vel forventa at vi skulle klatre så høyt i dette selskapet, sier en fornøyd Ole Bjørn Plassen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ole Bjørn Plassen

Sandesokningen i aksjon på Ricardo Tormo-banen i Valencia.

Foto: Agusti Nubiola


– Det er som om en spanjol tok sjetteplassen i NM i langrenn, sier daglig leder i Plassen Road Racing Team, Tor Erik Plassen, om brorens prestasjon.

Motorsportkommentator i Eurosport og tidligere toppfører, Rolf Kåre Valderhaug, er enig med teamsjefen.

– Plassen bygger sykkel selv og alt finansieres privat. Det er utrolig bra gjort å bli beste privatfører. Det er en superprestasjon å hevde seg i den spanske serien, sier Valderhaug.

Nivået i den spanske serien er ifølge både Tor Erik Plassen og Valderhaug ekstremt høyt.

– Det var flere internasjonale stjerner som var foran Plassen i Spania, sier Valderhaug.

Aldri vært sterkere

Valderhaug er åtte ganger norgesmester, en gang nordisk mester og var første nordmann til å ta poeng i superbike-VM. Han har fulgt Plassens utvikling i mange år.

– Ole Bjørn er en tøffing, jeg har aldri sett ham så sterk som i år. Sesongen han har hatt har nærmest vært perfekt, mener Valderhaug.

Eurosport-kommentatoren mener Plassen har vist størst tempo gjennom hele sesongen, og er den norske føreren som har "hele pakka".

Ole Bjørn Plassen

Som beste privatfører ble det en tur opp på podiet for Ole Bjørn Plassen etter løpet i Valencia.

Foto: Agusti Nubiola

Plassen vant syv av ni løp i norgesmesterskapet i år.

– Hvilke kvaliteter har Plassen som fører?

– Han har utviklet en tålmodighet som gjør at han aldri gir seg. Han er innbitt og målbevisst og når han tar ned visiret er han enormt fokusert, beskriver Valderhaug.

Vurderer flere tilbud

– Kan han hevde seg internasjonalt over tid?

– Med fabrikkstøtte kan han matche de beste i Spania. Det er mest det materielle det står på, som fører er han god nok og han fortjener sjansen, mener Valderhaug.

Ifølge teamsjef Tor Erik Plassen har broren fått flere tilbud som de nå vurderer.
Det ene er et hvor Ducati fikser alt. Det eneste Plassen trenger er å ta med seg hjelm og kjøre. Et annet er at teamet har sykkel, deler og servicer selv, men benytter seg av deres hospitality, pitbox og mekanikere, samt at Ducati står for oppbevaring og transport av utstyr i Spania.

– Vi vurderer det andre alternativet sterkest, sier Tor Erik Plassen.

Jo mer, jo bedre

Teamet venter på priser og deleliste fra Ducati, de er derfor ikke helt sikre på kostnadene.

– Hvor mye som skal til av penger er nok ett sted mellom 600.-800.000, minst, men kostnadsmessig er det ikke noe dyrere å kjøre der nede, tvert imot. Det eneste er at det er mer reisekostnader, samt at det er en del flere racehelger, forklarer Tor Erik Plassen.

– Det er jo så enkelt at jo mer vi har, jo bedre blir det. Det er jo alltid kostnader som begrenser, sier teamsjefen.