NRK Meny
Normal

– Denne prestasjonen er helt sinnsyk

I natt kom nordmannen Felix Steffensen (24) på andreplass i poker-VM. – Det kan sammelignes med å komme til VM med et fotballandslag.

Felix Stephensen

Natt til i dag kom Felix Stephensen fra Oslo på andreplass i poker-VM i Las Vegas. Det er Roger Bashir, aktiv pokerspiller fra Tønsberg, svært imponert over.

Foto: STEVE MARCUS / REUTERS/NTB SCANPIX

Det mener tønsbergenseren Roger Bashir, som har spilt poker aktivt siden 2000 og vært med i NM.

Felix Stephensen forlot VM-turneringen med hele 35 millioner kroner i premiepenger. Bashir synes Stephensens prestasjon er utrolig.

«World series of poker» er den største enkeltturneringa i poker, og Stephensen har slått ut hele 6.500 deltakere. Man må spille perfekt poker i seks- syv dager for å i det hele tatt havne på finalebordet her. Man kan ikke gjøre en eneste feil. Stephensens prestasjonen er helt sinnsyk, og kan sammenlignes med å få plass i fotball-VM med et landslag, sier han til NRK.no.

Svenske Martin Jacobsen vant verdensmesterskapet, som ble arrangert i Las Vegas. Førstepremiepotten var på 68 millioner kroner.

Må være analytisk og ha konkurranseinstinkt

Før Felix Stephenson, var Tormod Røren den nordmannen som hadde kommet lengst i poker-VM.

I 1997 endte han på syvendeplass, men da stilte «bare» drøyt 300 spillere til start.

Hva skal til for å bli like god som Felix Stephensen?

– Mye. Du må blant annet være analytisk og ha konkurranseinstinkt. Det er lett å lære poker, men det tar mange år å bli god. Den eneste måten å klare det er rett å slett å trene masse og analysere spillet, sier Bashir.

Han mener at man også må ha litt flaks for å gjøre det bra i poker.

– Men det handler stort sett bare om flaks idet kortene blir delt ut. Etterpå handler det om hva du gjør med disse kortene. Det handler om analyse, sannsynlighetsregning, matte og å lese de andre spillerne, sier Bashir.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roger Bashir

Roger Bashir har deltatt i poker-NM og spilt poker rundt i 14 år. Han sier at det er mye som skal til for å bli god i poker.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

300.000 nordmenn spiller

Både Stephensen, Martin Jacobsen og nederlenderen Jorryt van Hoof, som kom på tredjeplass, bor i London.

– Det har lenge vært ulovlig å spille poker i Norge, men for et par måneder siden ble det lov å spille om 1000 kroner. Regjeringa vil regalisere spillet helt, og åpne opp for å arrangere poker-NM i Norge fra og med 2015, sier Bashir.

Han forteller at en del norske spillere overskrider beløpet det er lov å spille om når de spiller på nett.

Noen spiller om noen tusen kroner, men jeg vil tro den norske gjennomsnittspilleren spiller om 300- 400 kroner. Dessuten er det mange som spiller i gratisturneringer.

Ifølge Bashir driver 300.000 nordmenn med poker i dag. Han hadde selv en drøm om å prøve å leve av dette.

– Men det har jeg ikke tatt sjansen på, det er for vanskelig. Det var lettere før, når det ikke var så mange som spilte. I dag er det veldig mange gode nordmenn i forhold til for noen år siden.