– Begge er utenfor livsfare

Politiet håper å avhøre mannen i 20-årene i dag. Kvinnen (19) er fortsatt alvorlig skadet etter knivstikkingsepisoden i Sandefjord.

Knivstikking i Sandefjord

LUFTAMBULANSE: Kvinnen ble fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål tirsdag ettermiddag.

Foto: Geir Eriksen

En 19 år gammel kvinne er fortsatt innlagt på Oslo universitetssykehus Ullevål etter at hun ble knivstukket i Sandefjord tirsdag ettermiddag.

– Hun ble operert i går. Tilstanden hennes er fortsatt alvorlig, men utenfor livsfare, sier politiadvokat Torunn Siqveland i Sør-Øst politidistrikt.

Håper å avhøre mann

Nødetatene fant to kritisk skadde personer da de rykket ut etter melding om knivstikking klokken 13.10 tirsdag ettermiddag. En 19 år gammel kvinne ble fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål med luftambulanse, mens en mann i 20-årene ble kjørt til sykehuset i Tønsberg.

Begge er nå utenfor livsfare.

– Mannen ble også operert i går kveld. Han har store smerter etter operasjonen, men politiet vil vurdere om det er mulig å avhøre ham i løpet av ettermiddagen.

Politi i gaten utenfor huset i Sandefjord der to personer ble knivstukket

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker hva som skjedde da to personer ble knivstukket i Sandefjord tirsdag.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Relasjon

Politiet vil fortsatt ikke si noe om hendelsesforløpet.

– Vi avhører flere sentrale vitner i dag, og vi håper også å få avhørt den skadde mannen i dag. Svarene på disse avhørene vil avgjøre om vi kan gå ut med hendelsesforløp til mediene, men foreløpig er det for tidlig.

De to skadde har en relasjon til hverandre, ifølge politiet, som ikke vil utdype hva slags relasjon det er snakk om.