NRK Meny
Normal

20-åring tilstår drapet i Larvik

En 20 år gammel mann har tilstått at han skjøt og drepte en 35-åring i Larvik natt til mandag.

Drap i Larvik

En av de fire mennene som er varetektsfengslet etter at en 35 år gammel mann ble skutt og drept ved Holms motell i Larvik natt til mandag har tilstått.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Natt til mandag ble en 35 år gammel mann skutt og drept på Holms motell utenfor Larvik.

35-åringen forsøkte å komme seg til en bensinstasjon i nærheten av motellet, men blødde så kraftig at han døde på veien.

– Erkjenner straffskyld

Advokat Jon Anders Hasle

Advokat Jon Anders Hasle.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Tirsdag ble to 20 år gamle menn som er siktet for drapet, varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

I et avhør torsdag morgen tilsto en av 20-åringene å ha skutt og drept 35-åringen.

Han ble pågrepet bare en time etter drapet, i en leilighet noen kilometer fra åstedet.

– Jeg vet ikke nøyaktig utvikling politiet har i saken for øvrig, men det jeg kan si er at min klient har tilstått, og har erkjent straffskyld for forsettlig drap, sier mannens forsvarer, Jon Anders Hasle.

– Vil ikke bære på dette lenger

– Hva er bakgrunnen for at han har tilstått?

– Bakgrunnen for det er at han har etter hvert kommet i en bedre tilstand. Han har vært påvirket i helgen, og etter at han kom i fengsel så har han blitt nykter og da kommer følelsene litt inn. Han har opplevd dette som vanskelig å være i, og det gjør han fortsatt. Han har tenkt mye, tenkt på familien sin og de pårørende til avdøde. Han vil ikke bære på dette lenger, og han har forklart seg om hele hendelsesforløpet i saken, sier Hasle.

Taus om avhøret

Hasle vil ikke kommentere hva hans klient har sagt i avhøret, eller om han var alene om drapet.

– Nei, det kan jeg ikke. Det er av respekt for at politiet skal kunne etterforske saken videre. Det har vært flere mistenkte i saken, og politiet må kunne avklare dette uten at jeg stikker kjepper i hjulet for det, sier Hasle.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Magnar Pedersen

Politiinspektør Magnar Pedersen sier det er uheldig for etterforskningen at enkelte elementer kommer ut i media.

Foto: Per Foss / NRK

– Uheldig for etterforskningen

Politiinspektør Magnar Pedersen vil ikke kommentere forsvarerens opplysninger om at hans klient har erkjent straffskyld for forsettlig drap, og sier det er uheldig for etterforskningen at enkelte elementer kommer ut i media.

– Det er fortsatt fem siktede i saken, og det gjenstår betydelig arbeid med å finne ut hva som faktisk har skjedd og hva som er bakgrunnen for handlingen. Vi ønsker fortsatt at dersom det er vitner, folk som har sett noe eller som vet noe om saken, skal komme til politiet og gi opplysninger selv om denne informasjonen har kommet ut, sier Pedersen.

– Ikke oppklart

Han mener saken ikke er oppklart med 20-åringens tilståelse.

– Saken er langt fra oppklart. Dette er en del av et større puslespill, og dette er en av flere biter og så får vi se om bitene passer sammen, sier Pedersen.

– Hva gjør dere videre med de andre som fortsatt er siktet?

– Det er avhør både av vitner og av øvrige siktede. Det er innhenting av ytterligere spor og opplysninger. Vi får fortsatt noen tips. Så skal det kontrolleres mot andre opplysninger i saken. Det kan også være behov for å avhøre vitner på nytt for å få klarhet i enkeltting og enkelte observasjoner, sier Pedersen.

Fem siktede

I tillegg til 20-åringen, som nå har tilstått, er hans 42 år gamle far varetektsfengslet for drapet.

En 20-åring og en 22-åring fra Larvik er fengslet av tingretten i samme sak.

En kvinne som fortsatt er siktet i saken, er løslatt.