NRK Meny
Normal

120 idrettslag kan bli lagt ned

Vestfold (NRK): 120 idrettslag i Vestfold har ennå ikke registrert seg for årets idrettsregistrering. I verste fall kan klubbene som ikke registrerer seg innen fristen bli lagt ned.

Totball illustrasjon

FORTSATT TID: Det er fortsatt 120 idrettslag som ikke har registrert seg, men fristen går ikke ut før natt til søndag.

Foto: ILLUSTRASJONSFOTO COLOURBOX.COM

Registreringa til Norges idrettsforening er et krav, som gjennomføres hvert år, sier organisasjonssjef i Vestfold idrettskrets, Bjørn Lauritzen.

Vi mangler per nå 120 idrettslag av totalt 314, så det er en del som må gjøre jobben i løpet av lørdagen, sier Lauritzen.

Organisasjonssjefen mener det ikke er unormalt at så mange venter helt til det siste med å registrere sitt idrettslag.

Det er vi for så vidt godt vant med, og det er helt greit, så lenge de registrerer seg innen fristen som er midnatt lørdag.

Kan bli lagt ned

Registreringa til Norges idrettsforening er et årlig krav, som skal skje senest før utgangen av januar hvert år.

Bjørn Lauritzen

SPØR: Organisasjonssjef Bjørn Lauritzen, oppfordrer folk som ikke har registrert seg, og som har spørsmål til å ta kontakt med Vestfold idrettskrets.

Foto: Privat

I den ytterste konsekvens kan klubben bli lagt ned, men det kommer ikke til å skje selv om de overskrider denne fristen. Da har faktisk vi en måned på oss til å hjelpe klubbene til å få det til. Dersom heller ikke dette fungerer, kan klubben i verste fall bli lagt ned, sier Lauritzen.

Han sier klubbene er godt vant til å levere inn et registreringsskjema hvert år.

Grunnen til at vi gjør dette hvert år er på grunn av endringene i medlemsantallet i klubbene. Vi ønsker å ha helt korrekte data, og det er også viktig fordi mange klubber, for ikke å si alle, får ulike offentlige tilskuddsordninger fra kommunen eller andre lokale aktivitetsmidler. Da er det veldig viktig å ha riktig antall medlemmer registrert, slik at klubbene får tildelt akkurat det de skal ha.