NRK Meny
Normal

11 personer tatt for bruk av narkotika

Én kvinne, og resten menn.

Uteliv

NEKTET INNGANG: Dørvakter har også nektet flere personer inngang til utestedene de siste to helgene på grunn av mistanke om narkotikabruk. (illustrasjonsbilde)

Foto: BERTRAND BECHARD/MAXPPP

Tidligere denne måneden startet «Bry deg uteliv Tønsberg» – et samarbeid mellom restaurantbransjen, kommunen og politiet for å få bukt med narkotika.

Politiet økte ressursene i helgene, og i løpet av de siste to helgene har 11 personer i alderen 19 til 30 år fått bot for bruk av narkotika i eller utenfor utesteder i Tønsberg.

I tillegg er det opprettet straffesak for samtlige.

– Vi fryktet at det lå på det nivået, og at det foregår en del bruk av narkotika i utelivet, og da var resultatene som forventet. Samtidig tror vi det fortsatt er flere som bruker det, sier politistasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon til NRK.

– Et nyttig samarbeid

En av personene som er tatt, er en 19 år gammel kvinne. De øvrige er menn, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

– Vi har nå gjennomført to helger med «Bry Deg Uteliv Tønsberg». Så langt har samarbeidet vist seg å være nyttig, sier Holt.

Han opplyser at politiet vil fortsette arbeidet i helgene fremover.