Weinstein-anklager selv anklaget for seksuelt overgrep

Den italienske skuespilleren Asia Argento, som har stått i front for #metoo-kampanjen, skal selv ha betalt en ung mannlig skuespiller som anklager henne for å ha forgrepet seg på ham.

Asia Argento under filmfestivalen i Cannes 2018

#metoo-frontfigur Asia Argento er nå selv anklaget for overgrep på en svært ung mannlig kollega. Her avbildet under Cannes-festivalen i år, hvor hun holdt en følelsesladd tale om overgrep i filmbransjen.

Foto: Loic Venance / AFP

Det er avisen The New York Times som skriver at Asia Argento (42) skal ha betalt 388.000 dollar, tilsvarende over 3 millioner norske kroner, til den tidligere barneskuespilleren og nåværende rockemusikeren Jimmy Bennett (22).

Jimmy Bennett og Luke Ballan

Jimmy Bennett (t.h.) sammen med skuespillerkollega Luke Ballan i mars 2016.

Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP

De to spilte sammen i «The Heart Is Deceitful Above All Things».

Bennett anklager Argento for at hun forgrep seg seksuelt på ham på et hotellrom i California i 2013, Bennett var da nylig fylt 17 år, mens Argento var 37.

De to har tidligere beskrevet forholdet seg i mellom som et mor-sønn-forhold.

Ukjent avsender

The New York Times skriver at de har mottatt kopi av avtalen som er gjort mellom Bennetts og Argentos advokater, hvor anklagene er beskrevet.

Avisen har også fått kopi av en angivelig «selfie» datert 9. mai 2013, som viser de to sammen i en seng på hotellrommet.

Ifølge Bennetts gjengivelse av hendelsesforløpet skal Argento, etter de hadde møttes på hotellrommet, ha startet å kysse ham før det gikk over til sex.

Den seksuelle lavalderen i California er 18 år.

Avisen oppgir at de ikke kjenner identiteten til vedkommende som har sendt dem materialet, men at tre kilder med kjennskap til saken bekrefter at dokumentene er ekte.

Forhandlingene om avtalen og betalingsplan ble sluttført i april i år. I avtalen er en av betingelsene at Bennett skal gi fra seg billedbeviset til Argento, og at hun heretter vil ha rettighetene til bildet.

Hun skal betale de 388.000 dollarene over halvannet år og første delbetaling på 200.000 dollar ble gjort i april i år.

Asia Argento med sin tale om #MeToo under Cannes-festivalen 2018

Asia Argento avbildet under Cannes-festivalen i år, hvor hun holdt en følelsesladd tale om overgrep i filmbransjen. Medlem av festivaljuryen Ava DuVerna, som er manusforfatter, produsent regissør, lyttet interessert.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Kom etter Weinstein-anklager

Argento ble en av de tydeligste stemmene for #metoo-kampanjen etter at hun anklaget den mektige filmprodusenten Harvey Weinstein for å ha voldtatt henne på et hotellrom under filmfestivalen i Cannes i 1997.

Argento var da 21 år.

På årets filmfestival holdt den italienske skuespilleren en følelsesladd tale rettet mot filmmogulen som en rekke kvinnelige skuespillere har beskyldt for overgrep:

– Ting har endret seg. Vi vil ikke la deg slippe unna med hva du har gjort, uttrykte Argento.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein ble beskrevet som en av Hollywoods mektigste. Nå er han felt av angrepene fra en rekke kvinner. Her på vei inn til en rettshøring i New York 5. juni i år.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AFP

En måned etter at Argento stod frem med anklagene mot Weinstein, kom Bennetts anklager mot Argento.

Hittil har kommunikasjonen mellom de to og deres advokater ikke vært offentlig kjent.

Slitt psykisk

Advokaten til Asia Argento beskriver utbetalingen på 388.000 dollar som en hjelpende hånd til Jimmy Bennett, og hevder at Argento har vært utsatt for mennesker som har spilt på hennes styrke og svakheter.

Bennetts advokat på sin side beskriver hendelsen som skal ha funnet sted på hotellrommet som «seksuell mishandling», som har gjort at den tidligere barneskuespilleren har slitt psykisk.

Han beskriver i dokumentene som The New York Times har lest at han etter hendelsen følte seg «ekstremt forvirret, krenket og støtt».

Verken Bennett eller Argento har ønsket å kommentere saken selv overfor avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt