NRK Meny
Normal

UD gir 50 millioner til Libya

– Det er viktig at verdenssamfunnet tar ansvar for å hjelpe de som er i nød og trenger beskyttelse, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Mann holder opp en plakat av Muammar al-Gaddafi i Tripoli

Utenriksminister Jonas Gahr Støre frykter at kapasiteten på grensen mellom Libya og Tunisia er i ferd med å nå bristepunktet.

Foto: CHRIS HELGREN / Reuters

Jonas Gahr Støre

Utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX
Muammar al-Gaddafi

Libyas leder Muammar al-Gaddafi.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

Utenriksdepartementet har besluttet å gi 50 millioner kroner i nødhjelp til Libya.

– Den humanitære krisen i Libya og på grensen til Tunisia er svært alvorlig, sier Støre.

LES: ALT OM SITUASJONEN I LIBYA

Nær bristepunktet

FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har i en felles appell bedt om bidrag for å håndtere den dramatiske situasjonen på grensen mellom Tunisia og Libya.

Samtidig ber Den Internasjonale Røde Kors-komiteen om at man fortsetter å gi støtte til situasjonen i Libya og grenseområdene til Tunisia og Egypt.

– Kapasiteten på grensen mellom Libya og Tunisia er i ferd med å nå bristepunktet. Det store flertall av de som krysser grensen er gjestearbeidere som skal gis vann, mat og ly, og hjelpes tilbake til sine respektive hjemland, sier Støre.

– Det er viktig med strakstiltak for å unngå en humanitær krise samt for å unngå destabilisering av situasjonen i Tunisia, sier han.

Flyene kommer

Etter dager med venting ble det torsdag ettermiddag klart at en internasjonal luftbro er i ferd med å komme de mange tusen flyktningene på tunisisk side av grensen til Libya til unnsetning.

I tillegg til de godt over 100.000 gjestearbeiderne og flyktningene som allerede oppholder seg på tunisisk side av grensen er det mer enn 1,5 millioner gjestearbeidere som fortsatt oppholder seg inne i Libya.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt