Twitter sperrer Al Shabaab-konti

Twitter har sperret den engelskspråklige siden til den somaliske ekstremistgruppen Al Shabaab, etter de la ut bildet av en drept fransk agent og truet med å henrette kenyanske gisler.

Al Shabaabs twitterkonto sperret

«Sorry, that user is suspended» står det ved søk på Al Shabaab-kontien @HSMPress.

Foto: Faksimile

På den engelskspråklige versjonen får lesere svaret «Sorry, that user is suspended» ved søk på @HSMPress.

Den arabiske og den somaliske Twitter-kontoen til Al Shabaab er fortsatt åpne.

Twitter har trolig stengt siden fordi at Al Shabaab la ut bildet av en franske agent de tok til fange i 2009, og som de skal ha drept da franske soldater forsøkte å befri ham for vel en uke siden.

– Kristne tåler ikke sorg og feil

Islamistgruppen mener seg utsatt for «sensur».

– Dette er et nytt bevis på ytringsfriheten i Vesten, lød beskjeden fra gruppen.

Al Sahbaab kjemper for en svært strikt tolkning og praktisering av islam og anser vestlige verdier og prinsipper som ytringsfrihet og demokrati for å være i strid med religionen.

– Våre fiender har stengt vår Twitter-konti. De har stengt kontoen fordi vi med den har overmannet alle kristne massemedier og fordi de ikke kunne tolerere at vi viste frem de kristnes sorg og feil, sier en anonym Al Shabaab-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Vedkommende regnes som en av gruppens mest erfarne informasjonskilder, men nekter å navngis i offentligheten.

Fransk død agent

Det var torsdag i forrige uke at gruppen la ut en melding om at den franske agenten var tatt livet av dagen før, og siden publiserte de et bilde av vedkommende.

I går fulgte en video med gisler, alle offentlige kenyanske tjenestemenn, som de truer med å henrette.

Gruppen gir den kenyanske regjeringen en frist på tre uker på å løslate personer som holdes fengslet i Kenya, anklaget for terrorvirksomhet og samarbeid med Al Shabaab.

Blir stengt ved trusler og lovbrudd

Al Shabaab har vært på mikrobloggen siden desember 2011 og har frem til nå hatt 20.000 følgere bare på den engelske utgaven.

De har brukt Twitter-sidene til å vise bilder av gisler, tordne mot sine motstandere og til å påta seg ansvaret for bomber og aksjoner.

Ledelsen til Twitter sier til Reuters at de ikke kommenterer enkeltkonti.

Men på generelt grunnlag advarer nettstedet brukerne om at kontoen vil bli stengt hvis de bryter reglene som er satt, dette inkluderer å ta til orde for lovbrudd, blant annet.

Eksperter på terrorisme mener det trolig er en vestlig utdannet person som driver Twitter-sidene til den somaliske ekstremistgruppen.

Den kenyanske regjeringen sier at det er ikke de som har forlangt Twitter-siden stengt.

Den franske statsministeren Jean-Marc Ayrault på sin side har reagert sterkt på publiseringen av bildet av den døde franske agenten.

Al Shabaab sier de vil fortsette å vise frem tapene og sorgen til «kristne», uansett måte og teknologisk verktøy.

SISTE NYTT

Siste nytt