TV 2: Drapssiktet nordmann skal ha rømt fra Thailand

En norsk mann i 50-årene, som har erkjent å ha tatt livet av en britisk mann i Thailand, skal ha rømt fra landet, ifølge TV 2.

Amitpal Singh Bajaj

DØD: Amitpal Singh Bajaj døde av skadene han ble påført i basketaket med nordmannen.

Foto: Shutterstock / Scanpix

Nordmannen ble først pågrepet, men siden løslatt mot en kausjon på 60.000 norske kroner. Han skulle ha møtt i retten for noen uker siden, men dukket aldri opp.

Siden drapet har nordmannen hatt meldeplikt og utreiseforbud. I slutten av forrige uke ble han også etterlyst internasjonalt.

TV 2 har snakket med flere kilder som sier at mannen i 50-årene nå har rømt fra Thailand. Mannen skal ha søkt om nødpass i et annet land i Asia, får kanalen opplyst. Søknaden skal ha blitt avvist.

– Jeg vil ikke gå inn på hvor han oppholder seg, men jeg kan bekrefte at vi har forsøkt å finne en løsning med Utenriksdepartementet som ivaretar hans sikkerhet, sier mannens norske forsvarer Sulman Hussain til NRK.

– Nødverge

Nordmannen og briten skal ha havnet i et basketak på et hotellrom i Phuket i Thailand. Nordmannen har erkjent at han under basketaket kvalte den britiske mannen i 30-årene, men mener at drapet skjedde i nødverge.

Hendelsen fant sted for nesten tre uker siden på Centara Grand Hotel i den thailandske turistbyen.

Ifølge BBC skal offeret i saken, britiske Amitpal Singh Bajaj (34), ha reagert på støy fra naborommet og gått for å be nordmannen om å dempe seg fordi hans to år gamle sønn skulle sove.

Der havnet han i et basketak med briten. Bajajs kone forteller at hun og parets sønn flyktet fra hotellrommet for å hente hjelp.

Briten ble fraktet til sykehus hvor han senere ble erklært død.

Nordmannen ble siktet for kroppsskade med døden til følge og ble løslatt mot kausjon på 60.000 kroner.

Rettsmøtet ble derfor utsatt til mandag, men heller ikke denne gangen møtte han i retten.

– Min klient føler seg truet

Mannens norske advokat, Sulman Hussain, var i Thailand for noen uker siden, uten å møte sin klient. Han sier at nordmannen har fått en rekke drapstrusler og er redd for sin egen sikkerhet.

– Jeg snakket med ham for et par dager siden. Han er internasjonalt etterlyst og på rømmen, fordi han måtte ta ansvar for sin egen sikkerhet, sier Hussain.

Den norske advokaten mener UD forsømmer sin plikt til å hjelpe nordmenn i utlandet, og sier han er svært skuffet over deres opptreden.

– Er det UDs oppgave å hjelpe en nordmann som unndrar seg straffeforfølgelse?

– Han har ikke hatt til hensikt å unndra seg straffeforfølgelse, han har hele tiden ønsket å forklare seg. Men det er UDs oppgave å bistå norske borgere i utlandet, sier advokaten.

Thailandsk politi har tidligere hevdet overfor lokale medier at de har hatt kontakt med nordmannen. Etterforskningsleder Maj Techin sa for noen uker siden til Phuket News at de ikke frykter at mannen vil forsøke å rømme.

– Han vet at han må møte i retten, men han føler seg ikke trygg. Han sier han blir forfulgt av journalister som krenker privatlivet hans, sier Techin til avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt