NRK Meny
Normal

Tusener bor fortsatt i telt

To år etter at over 80.000 personer omkom i jordskjelvet i Pakistan, jobbes det fortsatt med å sikre tak over hodet til alle.

Kashmir

Bak disse jernplatene skjuler det seg en fem rom stor skolebygning, som er gjenreist etter jordskjelvet i Kashmir-regionen 8. oktober 2005.

Foto: AAMIR QURESHI / AFP

Det er i dag nøyaktig to år siden et jordskjelv med 7,6 på Richters skala lammet nordre del av Pakistan. Det enorme arbeidet med å sikre nye hjem til hele 3,5 millioner mennesker nærmer seg nå slutten. Fortsatt bor cirka 6000 personer i telt, men så å si alle vil ha tilstrekkelig tak over hodet når kaldere tider snart når Kashmir-området.

Tøff vinter på vei

Dermed ser det ut til at en humanitær krise kan unngås, når den tøffe vinteren setter inn i desember.

Cirka 210.000 jordskjelvsikre hjem har blitt bygd, og et enda større antall er i ferd med å bygges, takket være internasjonal nødhjelp. Likevel har det vært tøffe tilbakeslag de siste to årene.

Internasjonale hjelpearbeidere måtte evakueres fra området, etter at lokale krigere raserte deres kontorer i raseri over at pakistanske styrker gikk til angrep mot Den Røde Moské. I tillegg har ekstreme monsun-regnbyger bremset byggearbeidet.

6400 kilometer veier

Utfordringene var og er enorme. Oppdragene har blant annet vært å bygge 6500 skoler, 800 sykehus og klinikker, samt å reparere 6400 kilometer med veier.

Mottoet er alt som bygges skal være bedre og mer jordskjelvsikkert enn det som raste sammen under jordskjelvet 8. oktober 2005.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt