Tusener bor fortsatt i telt

To år etter at over 80.000 personer omkom i jordskjelvet i Pakistan, jobbes det fortsatt med å sikre tak over hodet til alle.

Kashmir

Bak disse jernplatene skjuler det seg en fem rom stor skolebygning, som er gjenreist etter jordskjelvet i Kashmir-regionen 8. oktober 2005.

Foto: AAMIR QURESHI / AFP

Det er i dag nøyaktig to år siden et jordskjelv med 7,6 på Richters skala lammet nordre del av Pakistan. Det enorme arbeidet med å sikre nye hjem til hele 3,5 millioner mennesker nærmer seg nå slutten. Fortsatt bor cirka 6000 personer i telt, men så å si alle vil ha tilstrekkelig tak over hodet når kaldere tider snart når Kashmir-området.

Tøff vinter på vei

Dermed ser det ut til at en humanitær krise kan unngås, når den tøffe vinteren setter inn i desember.

Cirka 210.000 jordskjelvsikre hjem har blitt bygd, og et enda større antall er i ferd med å bygges, takket være internasjonal nødhjelp. Likevel har det vært tøffe tilbakeslag de siste to årene.

Internasjonale hjelpearbeidere måtte evakueres fra området, etter at lokale krigere raserte deres kontorer i raseri over at pakistanske styrker gikk til angrep mot Den Røde Moské. I tillegg har ekstreme monsun-regnbyger bremset byggearbeidet.

6400 kilometer veier

Utfordringene var og er enorme. Oppdragene har blant annet vært å bygge 6500 skoler, 800 sykehus og klinikker, samt å reparere 6400 kilometer med veier.

Mottoet er alt som bygges skal være bedre og mer jordskjelvsikkert enn det som raste sammen under jordskjelvet 8. oktober 2005.

SISTE NYTT

Siste nytt