Trumps nye PR-sjef går til angrep på staben i Det hvite hus

Trumps nyutnevnte kommunikasjonsdirektør Anthony Scaramucci ringte journalist og krevde å få navngitt en kilde. Og gikk like greit til angrep på egen kommunikasjonsstab i Det hvite hus.

Anthony Scaramucci

PÅ KRIGSSTIEN: Kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus Anthony Scaramucci brukte svært fargerikt språk da han ringte en The New Yorker-reporter og gikk til angrep på sine kolleger.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Da Anthony Scaramucci tok over som kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, var han tydelig på hva som ville skje med ansatte som lekker til media: De vil få sparken.

Likevel ble nok The New Yorker-journalist Ryan Lizza overrasket da han torsdag ble oppringt av Scaramucci som ville ha navn på hvem som lekket fra Det hvite hus.

«Han truet med å sparke hele kommunikasjonsstaben i Det hvite hus. Og derfra eskalerte det», skriver Lizza i The New Yorker..

– Paranoid-schizofren

Journalisten rapporterte på Twitter at en høytstående medarbeider i Det hvite hus hadde fortalte ham at Donald Trump og Scaramucci hadde middag med representanter fra konservative Fox News.

Selv om denne informasjonen virker ganske harmløs, reagerte Scaramucci.

Han ringte Lizza og krevde at journalisten oppga kilden for opplysningen. Journalisten nektet, men etter hvert ble kommunikasjonsdirektøren overbevist om at stabssjef Reince Priebus var kilden.

«Han er faen meg paranoid-schizofren»​, sa Scaramucci, og varslet at Priebus vil bli bedt om å si opp jobben.

Intervjuet inneholdt så mye grovt språk at CNN valgte å legge inn en advarsel der det står «WARNING: This story contains graphic language» i toppen av saken.

Anthony Scaramucci pressekonferanse

STYGG I MUNNEN: Scaramucci, eller ​«The Mooch» som han kaller seg selv, var så grov i munnen at CNN advarer mot grovt språk i sin nettsak.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Mener Priebus lekker

Siden Scaramuccis utnevnelse forrige fredag, har det vært knyttet spørsmål til hvordan samarbeidet mellom ham og Priebus vil fungere.

De to skal ha et anstrengt forhold, noe som antageligvis ikke ble bedre av at Scaramucci antydet på Twitter at Priebus lekket hans finansielle informasjon mindre enn en uke etter at de to ble kolleger.

Donald Trump og Terry McAuliffe

BRÅK I EGNE REKKER: Det virker å være uro i administrasjonen til president Donald Trump.

Foto: Jonathan Ernst / Reuters

– I lys av lekkasjen av mine økonomiske opplysninger, noe som er en forbrytelse, vil jeg kontakte FBI og justisdepartementet, skrev Scaramucci, og tagget Priebus.

Dette ble av mange tolket som en anklage mot stabssjefen. Dette blir underbygget av at han ifølge journalist Lizza var tydelig på at han trodde Priebus lekker.

Scaramucci har nå slettet tweeten, og nekter for at han anklaget Priebus, og forklarer i en ny tweet at det hele er en advarsel til alle lekkasjer.

– Bannon prøver å suge seg selv

Scaramucci – som i telefonsamtalen skal ha omtalt seg selv i tredjeperson som «The Mooch» – ble stadig mer frustrert over at Lizza ikke avslørte sine kilder.

Han vendte etter hvert sinnet mot sjefstrateg Steve Bannon, og sa at han selv, i motsetning til Bannon, ikke hadde et ønske om mediaoppmerksomhet.

«Jeg er ikke Steve Bannon. Jeg prøver ikke å suge min egen kukk», raste Scaramucci.

White House aides Bannon and Priebus wait in the Rose Garden prior to U.S. President Donald Trump announcing decision on the Paris Climate Agreement, at the White House in Washington

SKJELT UT: Steve Bannon (til venstre) og Reince Priebus får så det holder av Anthony Scaramucci.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Både Bannon og Priebus har avstått fra å kommentere overfor The New Yorker.

Nå spekulerer flere internasjonale medier på om det vil komme endringer i staben i Det hvite hus.

Scaramucci har forklart på Twitter at han noen ganger bruker «fargerikt språk».

– Noen ganger bruker jeg fargerikt språk. Jeg vil avstå fra denne saken, men ikke gi opp den lidenskapelige kampen for Donald Trumps agenda, skriver «The Mooch».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt