Trump: – Jeg trenger ikke daglige CIA-oppdateringer

– Jeg er en smart person, sier Donald Trump om hvorfor han ikke trenger CIAs daglige sikkerhetsoppdateringer. Nå får han dem én gang i uka.

Trump Donald Trump, Chris Wallace

Påtroppende president Donald Trump ble intervjuet av Chris Wallace fra den konservative TV-kanalen Fox News.

Foto: Richard Drew / Ap

I et nytt intervju med Fox News avviser påtroppende president Donald Trump at CIA kan vite sikkert at Russland hacket seg inn i valgkampen for å støtte Trumps nominasjon.

– De har ikke noen anelse om hvem det er. Det kan være Kina, det kan være Russland, det kan være noen som sitter i en seng ett eller annet sted. De har ingen anelse, sier Trump.

Chris Wallace

Fox News-journalist Chris Wallace.

Foto: SAUL LOEB / Afp

I forlengelsen spør intervjuer Chris Wallace, som ledet den tredje og siste presidentdebatten, hvorfor Trump får de daglige sikkerhetsoppdateringene bare én gang i uken.

– Først og fremst, det er kjempeflotte mennesker som gir meg disse oppdateringene. Og hvis noe skulle forandre seg, kan de ringe meg opp øyeblikkelig. Jeg er tilgjengelig på minuttet.

– Men jeg er en smart person. Jeg trenger ikke bli fortalt det samme med helt like formuleringene hver eneste dag de neste åtte årene. Det trenger jeg ikke, sier Trump.

Men dette er folkene du må stole på for å vite hva som skjer i verden, innvender Wallace.

– Jeg har veldig stor respekt for dem, svarer Trump.

Trump Donald Trump, Chris Wallace

Påtroppende president Donald Trump i søndagens intervju med Fox News.

Foto: Richard Drew / Ap

Republikanere i senatet slutter seg til gransking

I en hemmelig rapport som er omtalt i amerikanske aviser, konkluderer etterretningstjenesten CIA med at Russland forstyrret valget i USA og at målet var i hjelpe Donald Trump til seier.

Donald Trump og hans overgangsteam avviser helt CIAs konklusjoner, og hevder etterretningsorganisasjonen har en politisk agenda.

– Jeg tror det bare er enda en unnskyldning. Jeg tror ikke på det, sier Trump i FOX-intervjuet.

Republikanere i Senatet slutter seg likevel nå til demokrater, som vil granske meldingene om at Russland blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget.

– Burde bekymre alle amerikanere

John McCain fra talerstolen

John McCain

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

John McCain, som leder senatskomiteen for de væpnede styrker, har gått sammen med demokraten Chuck Schumer og andre om en felles uttalelse der de blant annet skriver at CIAs rapport «burde bekymre alle amerikanere».

– Vi vil samle våre kolleger om å etterforske og stanse den alvorlige trusselen som cyberangrep fra fremmede myndigheter utgjør mot vår nasjonale sikkerhet, heter det.

McCain sier komiteen vil gå i gang med sin gransking av saken «umiddelbart».

CIA er imidlertid sikre i sin sak. De konstaterer «med høy grad at sikkerhet» at Russland ikke bare forsøkte å påvirke valget med hacking og lekkasjer, men at myndighetene i Moskva også arbeidet målrettet for å få Trump valgt.

Rapporten ble holdt hemmelig inntil Washington Post og New York Times omtalte den i helgen. En gruppe høytstående senatorer ble brifet om opplysningene i forrige uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt