Tolv døde i flom Sør-Amerika

I alt tolv mennesker har hittil mistet livet og tusenvis er blitt tvunget til å forlate sine hjem i den sørlige delen av Sør-Amerika, som er rammet av kraftige stormer og flom.

URUGUAY-TORNADO/ People look on next to debris in Dolores

I Uruguay toppet det dårlig været seg fredag da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores (bildet) vest i landet. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB scanpix

Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Og uværet vil fortsette med flere nedbørsvarsler senere i uken.

Det er flom både i Argentina, Chile og Uruguay. Byer er oversvømt, broer er tatt av vannmassene, veier er avstengt og drikkevannsårer ødelagt.

I Uruguay toppet det dårlige været seg fredag ​​da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores vest i landet. Fire andre mistet livet da de ble feid vekk av vannmassene, opplyste myndighetene onsdag. Mer enn ti tusen mennesker er evakuert i Uruguay, som vanligvis har et mildt klima.

I Chile er det meldt om tre omkomne og ni savnede etter kraftig regnvær i landet i helgen. Det kom nesten fem ganger mer nedbør i Andesfjellene enn det regionen vanligvis får i hele april-måned.

Flommen kuttet tilførselen av drikkevann til nesten 4,5 millioner mennesker i hovedstaden Santiago. Chilenske myndigheter har senere opplyst at vannforsyningen er gjenopprettet etter hvert som livet sakte har vendt tilbake til det normale i hovedstaden.

Flommen sørget også for at verdens største underjordiske kobbergruve, El Teniente i Chile, ble tvunget til å stenge fram til torsdag.

I Argentina er 12.000 mennesker evakuert, hovedsakelig i Entre Rios-provinsen, som ligger mellom de flomstore Parana- og Uruguay-elvene.

SISTE NYTT

Siste nytt